Тереза Мей започна да се представя като пазител на Брекзита,

...
Тереза Мей започна да се представя като пазител на Брекзита,
Коментари Харесай

Как амбициите на Тереза Мей потънаха в тресавището на разделението заради Брекзит

Тереза Мей стартира да се показва като страж на Брекзита, откакто през 2016 година стана втората жена министър-председател на Англия. Тя обаче не съумя да убеди депутатите да поддържат нейната договорка и падна в клопката на различията сред твърдолинейните евроскептици в Лондон и безкомпромисните технократи в Брюксел.

Когато стана английски министър-председател, Тереза Мей сподели, че има огромни упоритости да се заеме със общественото и икономическото неравноправие и да изведе Англия в челните редици на международната борба против трафика на хора и актуалното иго.

Тя пое от предшественика си Дейвид Камерън завещание, което още тогава за мнозина бе " чашата с отрова ", откакто английските гласоподаватели ненадейно взеха решение да изоставен Европейски Съюз на референдума за Брекзит през 2016 година

Когато смени Камерън и откакто референдумът разкри дълбоките обществени, стопански и политически разделения, Мей сподели в изказване пред премиерската канцелария на " Даунинг стрийт ", че Англия има потребност от " визия на страна, която работи за всеки от нас ".

62-годишната Мей беше съществено затруднена в Народното събрание, когато загуби болшинството си след пагубните предварителни избори през юни 2017 година, които насрочи, с цел да изиска от гласоподавателите поддръжка за своето управление и проекта си за Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР