Тереза Мей се опитва да запази премиерския си пост и

...
Тереза Мей се опитва да запази премиерския си пост и
Коментари Харесай

Барние предлага преходен период след Brexit до 2022 г.

Тереза Мей се пробва да резервира премиерския си пост и да събере поддръжка за проектоспоразумението за Brexit вкъщи

Още по тематиката
Британският министър председател не отстъпва за съглашението за Brexit

Тереза Мей предизвестява, че идната седмица ще бъде решаваща за бъдещето на страната
18 ное 2018
Въпреки разликите английският кабинет утвърди договорката за Brexit

След петчасова среща Тереза Мей обезпечи поддръжката на държавното управление за съглашението за Brexit. Далеч не е несъмнено дали то ще мине през Народното събрание
15 ное 2018 Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние предлага удължение на преходния интервал след Brexit до декември 2022 година Това може да резервира свободното придвижване на хора към Англия и заплащанията към Брюксел и след идващите английски избори, написа Financial Times. Барние също по този начин разгласи, че Съветът на Европейски Съюз е подкрепил постигнатото предходната седмица проектоспоразумение за Brexit, като в този момент то би трябвало да бъде финализирано на изключителна среща на Европейски Съюз в неделя, само че не е несъмнено дали ще получи утвърждението на английския парламент.

Барние показва, че еднократното удължение на преходния интервал, по време на който Обединеното кралство ще бъде член на съюза без право на глас, може да продължи спомагателни две години след в началото оферти период. Подобен ход, който би трябвало да бъде контрактуван взаимно, ще даде повече време на Обединеното кралство и на Европейски Съюз да сключат комерсиална договорка, само че и ще ядоса брекзитърите, които ще настояват, че " разводът " с Брюксел е единствено фиктивен. Миналия месец английският министър председател Тереза Мей разяснява, че Англия ще желае удължение " единствено от няколко месеца ", само че още тогава анализатори предвидиха, че ще е належащо повече време.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Днес тя беше още по-категорична, като съобщи, че желае преходният интервал след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз да е завършил преди плануваните за 2022 година общи избори в страната.

Ще има ли избор на съмнение

Тереза Мей се пробва да резервира премиерския си пост и да събере поддръжка за проектоспоразумението за Brexit вкъщи, само че се сблъсква с острата рецензия както на твърдите брекзитъри, по този начин и на искащите оставане в Европейски Съюз. В неделя тя предизвести своите съперници, които желаят да я сменят: " Промяна в водачеството на този стадий няма да направи договарянията по-лесни. " Около 25 депутати са признали обществено, че са изпратили писма до ръководителя на Комисия 1922 за образуване на избор на съмнение при нужен предел от 48 писма. Някои английски медии пишат, че не доближават единствено шест писма.

В тирада пред английското бизнес лоби CBI в понеделник министър председателят разгласи, че ще продължи да се бори: " Имаме пред нас договорка, която ще проработи за Англия и аз съм решена да я извърша. Докато светът бързо се трансформира, нашата география не се трансформира – Европа постоянно ще бъде най-близкият ни пазар и гарантирането на свободни граници е жизненоважно. " Президентът на CBI Джон Алън, който приканва депутатите да поддържат проекта на Мей, разяснява, че опцията за Brexit без договорка ще бъде разрушителна за английската стопанска система.

Без предоговаряне

Някои министри, подкрепящи Brexit, желаят пренаписване на части от съглашението, макар че Германия и други европейски страни обявиха, че то не предстои на предоговаряне, написа Reuters. Барние също твърди, че документът е " обективен и уравновесен ".

" Не може да бъде реализирана по-добра договорка от тази, която сега е на масата ", показват от немското министерство по европейските въпроси. Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер също отхвърля опцията за връщане към процеса по договаряне.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР