Тереза Мей осъди страхливия“ терористичен акт в лондонското метро след

...
Тереза Мей осъди страхливия“ терористичен акт в лондонското метро след
Коментари Харесай

Тереза Мей свика заседание на „Кобра“ и ето какво се случи след това

Тереза Мей осъди „ страхливия “ терористичен акт в лондонското метро след съвещанието на държавния комитет по изключителните обстановки. Британският министър председател съобщи, че няма нужда от повишаване на настоящото равнище на опасност от тероризъм от „ мощно “ на „ сериозно “ след петата офанзива, раздрусала Англия от началото на годината. Нивото на опасност бе за малко покачено след атентата в Манчестър през май. Премиерът сподели още, че мислите ѝ са с жертвите на атентата. Тя също приветства напъните на незабавните служби.

Говорейки от от „ Даунинг стрийт “, Мей сподели: „ Свиках заседание на „ Кобра “ след днешната страхлива терористична офанзива. Дванадесет души са били ранени и приети в болница. Нашите мисли са с тези, които са били наранени при нападението. Полицията и силите за сигурност са пристигнали неотложно на мястото на случая. Искам да им благодаря за професионализма и смелостта “.

„ Заплахата от тероризъм, пред която ние сме изправили, е доста сериозна, само че дружно, работейки дружно, ние ще я победим “, сподели още Мей.

В първото си изказване след терористичния акт Мей написа в Туитър: „ Мислите ми са с ранените в „ Парсънс грийн “ и със избавителните служби, които самоуверено реагират на терористичния случай “.

Кметът на Лондон Садик Хан прикани за успокоение и сподели, че Лондон „ в никакъв случай няма да бъде уплашен и надвит от тероризма “.

Вътрешният секретар Амбър Ръд сподели: „ За следващ път елементарни хора бяха взети под прицел по възмутителен метод. Мислите ми са с ранените и засегнатите. Полицията и изключителните служби бързо са пристигнали на мястото на атентата. Бих желал да ги поздравя за професионализма и неуморната работа. Получавам информация непрекъснато. Тече следствие. Призовавам лондончани да бъдат бдителни и да оказват помощ на полицията и изключителните служби както могат “.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР