Тереза Мей Очаква се британската премиерка Тереза Мей да извърши

...
Тереза Мей Очаква се британската премиерка Тереза Мей да извърши
Коментари Харесай

Тереза Мей ще обяви промени в кабинета си


Тереза Мей

Очаква се английската премиерка Тереза Мей да извърши в понеделник промени в държавното управление след насилствената оставка на вицепремиера Деймиън Грийн малко преди Коледа, откакто той призна, че е излъгал за откриването на нецензурен фотоси на компютъра му, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Оттеглянето на Деймиън Грийн преди Коледа значи, че би трябвало да се създадат промени и ще ги направя ", съобщи Мей пред БББС. Депутат от Лейбъристката партия увери Агенция Франс Прес, че промяната на министри ще се състои на следващия ден. Говорител на държавното управление отхвърли да отхвърли таз информация.

Очаква се главните членове на държавното управление, в това число министрите на финансите, вътрешните и външните работи и за Брекзита да запазят функционалностите си. Възможно е министърът на опазването на здравето Джереми Хънт да бъде нараснал до вицепремиер, с цел да размени Грийн. Но доста английски коментатори означиха, че неговата номинация би трябвало да бъде забавена, поради рецесията, обхванала здравната система измежду извънредно суровата зима.

Възможно е да изгубят постовете си министрите на образованието и стопанската система, министърът без портфейл Патрик Маклохлин, който е и ръководител на Консервативната партия, както и лидерката на Камарата на общините, консерваторката Андреа Ледсъм.

Очаква се Мей да издигне по-млади министри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР