Тереза Мей и съпругът й Филип в Шанхай Великобритания подписа

...
Тереза Мей и съпругът й Филип в Шанхай Великобритания подписа
Коментари Харесай

Великобритания подписа сделки с Китай за над 9 милиарда британски лири


Тереза Мей и брачният партньор й Филип в Шанхай

Англия подписа покупко-продажби за 9,3 милиарда брит. лири (13,26 милиарда долара), с които ще се основат близо 2500 работни места в Обединеното Кралство. Това заяви английското държавно управление, представено от Ройтерс, през последния ден от визитата на премиера Тереза Мей в Китай.

" Споразуменията, които бяха подписани тази седмица, са на стойност над 9 милиарда лири и демонстрират ясно, че има търсене на английски артикули и услуги, декларира в официално съобщение министърът на интернационалната търговия Лиъм Фокс.

" Като интернационално икономическо ведомство ние ще продължим да развиваме тези стойностни връзки, които към този момент облагодетелстват английските компании с порядъчната сума от 59 милиарда лири търговия всяка година ", добавя Фокс.

Мей завърши тридневното си посещаване в Китай с посещаване в комерсиалната столицата на страната - Шанхай.

Англия се пробва да се утвърди още веднъж като световен търговски състезател след референдума от 2016 година, на който бе решено страната да излезе от Европейски Съюз, напомня Ройтерс.

Китайският президент Си Цзинпин показа през вчерашния ден преимуществата на мегаплана си " Един пояс - веднъж " за търговски и инфраструктурни връзки в Азия на среща с Мей, чието държавно управление не бърза да поддържа самодейността.

Планът на стойност над 3 $ е " открита, транспарантна, включваща и печеливша за всички самодейност ", посочи Си Цзинпин пред Мей. Китай и Англия могат да имат по-широко, по-задълбочено съдействие на по-високо ниво в границите на самодейността, сподели Си Цзинпин, като добави, че проектът работи съгласно пазарните и интернационалните правила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР