Тереза Мей Британският премиер Тереза Мей нарече Русия враждебна държава

...
Тереза Мей Британският премиер Тереза Мей нарече Русия враждебна държава
Коментари Харесай

Тереза Мей нарече Русия враждебна държава, на която трябва да се противодейства


Тереза Мей

Британският министър председател Тереза Мей назова Русия враждебна страна и съобщи, че би трябвало да се противостои на дейностите й, заяви Франс прес.

" Трябва да бъдем бдителни към враждебните дейности на страни като Русия, които заплашват евентуалното развиване на Източното партньорство и които се пробват да раздерат на части нашата групова мощност. С неспокойствие чакам през днешния ден подновяването на уговорката на европейските страни за взаимоотношение, с цел да се противопоставим на общите провокации в региона на сигурността и развиването ", сподели Мей преди срещата на върха със страните от Източното партньорство.

Според министър-председателката Англия има намерение да играе " водеща роля в опазването на европейската сигурност ". " Може да напущаме Европейския съюз, само че не напущаме Европа ", акцентира тя.

Мей засегна и тематиката за връзките на страната си с Европейски Съюз след Брекзита, като подсети, че през днешния ден ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Министър-председателката сподели, че се надява на " надълбоко и особено партньорство " с Европейски Съюз след излизането на Обединеното кралство от съюза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР