Теренът на “Стад дьо Франс” е с ново тревно покритие,

...
Теренът на “Стад дьо Франс” е с ново тревно покритие,
Коментари Харесай

Тревната настилка на Стад дьо Франс е доставена от Испания и положена вчера

Теренът на “Стад дьо Франс” е с ново тревно покритие, като слагането му е приключило през вчерашния ден и има подозрение в какво положение ще е за утрешния край в Шампионската лига сред Ливърпул и Реал Мадрид. През февруари хазаин на срещата стана Париж, откакто войната в Украйна стана причина за преместването му от Санкт Петербург, където в началото трябваше да се състои. Резултътат бе, че уредниците във френската столица трябваше да го наместят сред други събития, планувани на стадиона за този интервал.

В края на предходната седмица на “Стад дьо Франс” имаше два музикални концерта и предварителния проект беше стадионът по-късно да бъде квалифициран за мача на Франция от Лигата на нациите против Дания на 3 юни.

От компанията, която дава отговор за тревното покритие, обясниха, че обикновенно го слагат за 4-5 дни, само че в този момент се е наложило да го сложат за 48 часа. От там прибавиха, че чимовете са тръгнали с 24 хладилни камиона от Испания предходната неделя. Теренът е формиран от 500 части, като първото от тях е пристигнало в Париж в понеделник. Работата е почнала във вторник и е приключена в 1 часа след среднощ през вчерашния ден.

На днешната си конференция Юрген Клоп разяснява положението на терена: “Обикновено, когато един терен наподобява нов, това е добра вест. Този терен обаче е нов от през вчерашния ден, което не е добра вест, само че изискванията са идентични и за двата тима. Ще създадем плануваната подготовка. Видях по какъв начин се приготвят съдиите и топката отскачаше обикновено ", съобщи немският експерт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР