Терасата на блок в район Южен, която е била нелегално

...
Терасата на блок в район Южен, която е била нелегално
Коментари Харесай

Кухня на терасата вмириса блок в Кючука

Терасата на блок в регион " Южен ", която е била незаконно трансформирана в кухня, вгорчи живота на целия вход. За закононарушението, почернило живота на комшиите, описа пред " Марица " един от жителите на постройката - Иван Костадинов, който живее на първия етаж.

„ Това ми се случва за повторно. Не разбирам каква е тази фикс идея хората да си затварят терасите и да ги трансформират в кухни. Знам, че дребна готварница на терасата открива повече място за живеене, само че нали за всичко си има регулация. Тези правила не са измислени инцидентно и не щеш ли всички други теглим отрицателните последици “, разяснява възрастният мъж и изясни, че същата скица е била приложена и от съседа на втория етаж, само че той отпътувал за чужбина.

По думите на Костадинов, няма по какъв начин противоположните води и кухненските уреди да бъдат свързани с канализацията непосредствено от балкона. Затова майсторите, които правили трансформацията на терасата в кухненски бокс, ползвали остроумен трик - връзвали всичко към общия водосток на блока. Този път казусът идвал от петия етаж на блока на ул. " Ст. Стамболов " 7.

„ Мазнотията и боклуците, които се стичат, към този момент запушиха тръбата. В резултат на това при всеки дъжд терасата ми на първия етаж се цялостни с мръсни води. Ако не вали, пък се разнасят всевъзможни зловония “, изясни Костадинов и акцентира, че и други съседи се оплакват от съществуването на неприятната смрад.

Апартаментът на петия етаж не се обитавал от притежателите, а се отдавал чартърен. Към този момента в жилището се е настанила млада жена, най-вероятно студентка. „ Това момиче за нищо не е отговорно - нанесла се, кухнята е била на балкона, тя си я употребява. Но несъмнено притежателите са създали трансформацията, с цел да могат да желаят по-висок наем “, стартира да разплита конспирацията Костадинов.

Той е твърдо решен да пусне тъжба до общината в регион „ Южен “, защото предния път инспекциите дали резултат. Тогава от Дирекцията за народен строителен надзор разясниха за „ Марица “, че всяко вътрешно преустрояване би трябвало да бъде в съгласие с общината, а локалната администрация би трябвало да контролира сходен вид градежи и поправки. Ако това не е сторено, може да се стигне до разпореждане терасата да бъде възобновена в първичния тип.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР