Терапията с червена светлина набира все по-голяма популярност не само

...
Терапията с червена светлина набира все по-голяма популярност не само
Коментари Харесай

Защо всички говорят за терапията с червена светлина

Терапията с алена светлина набира все по-голяма известност освен измежду козметичните салони, само че и измежду компактните устройства за разкрасяване у дома. Самата Джесика Симпсън, да вземем за пример, не се разделя с нейния апарат и точно на него дължи отличния тип на кожата си.
 Джесика Симпсън, съвършената й кожа и домашната терапия с алена светлина
Красавицата и звярът

И обичаният й апарат за домашна терапия с алена светлина

Ето по какъв начин сертифицираният кожен лекар изяснява потребното деяние на алената светлина: съсредоточените дължини на вълната от естествена светлина се всмукват от клетките ни и подтикват производството на колаген, еластин и фибробласти.

" Терапията с алена светлина също по този начин ускорява циркулацията, като доставя повече О2 и хранителни субстанции в клетките и тъканите ", прибавя още госпожа Клайн.

Предизвиква редица регенеративни резултати, водещи до евентуални изгоди като по-млада кожа, по-бързо възобновяване на мускулите и по-трудно формиране на белези.
 HIIT, високоинтензивните тренировки и по какъв начин ни поддържат по-млади
Тренировката, с която сме по-млади за по-дълго

Ефект и на клетъчно равнище

Съществуват най-различни разновидности за този тип терапия - от панели за цялото тяло до по-малки устройства като компактни уреди или маски да вземем за пример. Именно последните са най-подходящи за домашно лекуване.

Но и тук има измама - не всички джаджи, които облъчват с алена светлина, имат въпросните лечебни свойства. За задачата стават единствено тези, които оферират тъкмо две дължини на вълната - 660 нанометра и 850 нанометра, изяснява лекар от Харвардското учебно заведение по медицина.

Вълните с дължина от 660 нанометра се всмукват по-бързо от кожата и са най-хубави, решим ли да се борим с признаците на стареене.

Тези с дължина от 850 нанометра пък проникват по-дълбоко в тялото ни и оказват помощ за възобновяване на мускулите, облекчаването на някои болки, като тези в ставите, да вземем за пример, и изобщо - работят в интерес на общото ни здравословно положение.

И като всяка нова технология, и във връзка с алената светлина има куп несъгласия и подозрения, които експертите занапред ще прецизират.

Ето за какво, преди да хукнем на шопинг за нов разкрасителен апарат, е добре първо да се консултираме с кожен лекар, поучават от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР