Терапевтът Виктор Лишин разказа в интервю за Ura.ru, че пиенето

...
Терапевтът Виктор Лишин разказа в интервю за Ura.ru, че пиенето
Коментари Харесай

Разкриха опасността от кафето в жегите

Терапевтът Виктор Лишин описа в изявление за Ura.ru, че пиенето на редица питиета е рисково за тялото в горещо време.

Д-р Лишин разкри какви са заплахите от пиенето на кафе в жегата и разясни, че то усилва риска от инфаркт. Напитката има диуретично деяние, което води до дехидратация. Това покачва риска от сърдечно-съдови болести, предизвести експертът.



„ Като цяло сърцето страда от кафето. Кафето свива кръвоносните съдове, до момента в който мощната топлота ги кара да се уголемяват и намаляват налягането. Ако към този момент имате проблеми с налягането, тогава кафето ще го усили още повече. Кафето няма да аргументи непосредствено инфаркт, само че в случай че към този момент има свързани проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, може да го предизвика ”, акцентира той.

Лекарят добави, че в горещо време може да се пият не повече от една-две чаши кафе дневно . След това би трябвало да запълните неналичието на течност с чаша вода. Лишин предизвести, че студените питиета в жегите предизвикват настинки.

„ По-добре е да пиете топъл или парещ чай или вода и да се откажете от студената вода. Тя се задържа на равнището на стомаха, не се усвоява от червата и не утолява добре жаждата “, заключи лекарят.

Източник: Лента.ру


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР