Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния

...
Teradata е завела дело в Калифорния срещу SAP, обвинявайки софтуерния
Коментари Харесай

Teradata заведе дело срещу SAP заради Hana

Teradata е завела дело в Калифорния против SAP, обвинявайки софтуерния производител в кражба на интелектуална благосъстоятелност, която се била случила към 2010 година, като по този метод е била основана базата данни Hana.

 Лаура Найкуист, основен юристконсулт на Teradata. Снимка: Teradata

Hana е in-memory платформа за бази данни, върху която SAP построи своя бизнес модел след стартирането й на пазара през 2010 година Наскоро тя бе заложена в ядрото на CRM предлагането на SAP - C/4 Hana. От февруари 2013 година тя е основата и на флагманската ERP система на компанията S/4 Hana.

От няколко години шефове на Teradata подлагат на критика метода „ in-memory “, върху който е основана Hana. Но в този момент доставчикът на “складове за данни “ (data warehousing) е решил да придвижи борбата със SAP в правосъдната зала. В жалбата до Районния съд на Северния правосъден окръг на Калифорния се цитират нарушавания като корист с търговски секрети, нарушаване на авторски права и на антимонополните закони.

„ Teradata твърди, че SAP в продължение на десетилетие поддържа акция на антиконкурентно държание в ущърб на клиентите на страните и на Teradata. SAP „ примами “ Teradata в взаимно дружество, с цел да получи достъп до скъпата интелектуална благосъстоятелност на Teradata “, написа в прес известието на компанията във връзка на правосъдния иск.

„ Целта на SAP за това взаимно дружество е била да открадне комерсиалните секрети на Teradata, създадени в течение на четири десетилетия, и да ги употребява за бързо създаване и въвеждане на конкурентен, въпреки и по-нисък клас артикул - SAP Hana. След стартирането на SAP Hana, SAP неотложно приключи взаимното дружество и SAP към този момент се пробва да принуди клиентите си да употребяват единствено Hana, изключвайки Teradata “, написа още в известието.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР