Тепърва списъкът на прокуратурата ще бъде коментиран и ще се

...
Тепърва списъкът на прокуратурата ще бъде коментиран и ще се
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Трябва да оставим екипа на Гешев да се бори с Октопода

" Тепърва описът на прокуратурата ще бъде коментиран и ще се види има ли смисъл от него, от 30 година желаеме да виждаме такава прокуратура, това е добре за всички, тъй като по този начин ще се преценяват с всички. Нека да благодарим на прокуратурата, която се бори с октопода, който е към този момент на 30 година ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Беновска пита " министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Според него дейностите на прокуратурата би трябвало да доведат до влизане в правосъдната зала, а решенията би трябвало да са съобразени със законите. " Не можем да сложим етикет " нарушител " човек, за който няма влезнало в действие правосъдно решение. Трябва да се стартира от някое пипало на октопода, с цел да се стигне до главата. Гражданите и администрацията би трябвало да знаят, че законът не е врата в полето и разпоредбите би трябвало да се съблюдават ",допълни Караниколов.

По отношение на проверката на приватизационните покупко-продажби, Караниколов сподели, че може да се установи дълготрайност на закононарушението – ощетяване на държавния бюджет, продажба на безценица и непозволена облага в следствие, пране на пари.

" Трябва да е ясно кой е трансформирал закона по този начин, че да не се обезпечава следприватизационния надзор. Законът не е желал приватизационната оценка да се употребява наложително. Поредица от дейности или бездействия са довели до негативен резултат за страната ", показа министърът.

По отношение на бъдещата държавна петролна компания, Караниколов сподели, че ще бъде основано комерсиално сдружение, което да управлява държавните бензиностанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР