Тепърва ще се оценяват последиците и въздействието на B, коментира

...
Тепърва ще се оценяват последиците и въздействието на B, коментира
Коментари Харесай

Захариева: Едва когато Brexit се сличи, ще оценяваме трудностите

Тепърва ще се правят оценка последствията и въздействието на B, разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на Конференцията на почетните консули на Република България, която се организира през вчерашния ден и през днешния ден в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Едва когато Brexit се случи, едвам тогава действително ще можем оценим с какъв брой доста компликации ще се сблъскаме, отбеляза Захариева и добави, че въздействието ще се усети в съвсем всяка сфера. Brexit е тежка тематика и това е обстановка, от която ще изгубят и Европейски Съюз, и Англия, разяснява тя.

Надявам се въпреки всичко, макар че става все по-малко евентуално, че Брекзит да се случи по един спретнат и следен метод, уточни външният министър. Англия би трябвало да остане значим съдружник, другар и непосредствен сътрудник на Европейски Съюз и на България, освен от позиция на стопанската система и търговията, само че и на сигурността, защитата, образованието, съобщи тя.
Захариева коментира и тематиката за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани и изрази поддръжката ни за тези страни по техния път към Европейски Съюз. Няма да укривам, че не е елементарно, поради многото проблеми по света, част от европейските страни не са доста отворени към ново разширение, уточни тя. Днес има Съвет " Общи въпроси ", на който ще се разисква започването на договарянията за Република Северна Македония и Албания. За страдание моите прогнози са, че надали през днешния ден Съветът ще стигне до решение и може би това ще бъде оставено на водачите, само че нека да не съм неприятен оракул, сподели външният министър.

За нас е значимо нашите другари на Балканите да бъдат демократични, богати, постоянни, сигурни, и считаме, че един от най-големите мотори за промените е тъкмо пътят към Европейски Съюз и договарянията за участие, разяснява тя. Екатерина Захариева благодари на почетните консули за активността им и за помощта, която оказват на български гражданти зад граница. Тя уточни, че България е с извънредно ниска безработица и с от ден на ден задгранични вложения, а износът ни всяка година пораства.

Във форума вземат участие 71 от общо 75 почетни консули, представляващи страната ни в 45 страни.
Целта на конференцията е да бъде изработен обзор на активността на българските почетни консули зад граница, да бъдат обменени потребен опит и практики, както и да бъдат показани настоящите трендове във външната политика, стопанската система, търговията, туризма и капиталовите благоприятни условия на България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР