Тепърва предстои да видим дали изборът на Урсула фон дер

...
Тепърва предстои да видим дали изборът на Урсула фон дер
Коментари Харесай

Станишев: Подкрепата ни за Урсула фон дер Лайен не е безусловна

Тепърва следва да забележим дали изборът на Урсула фон дер Лайен е добър. Нейната кандидатура беше доста непредвидена, никой не беше осведомен с нея и с политиката ѝ. След чуването ѝ в нашата група преобладаващото мнение беше тя да не бъде подкрепена.
Това сподели пред БНР Сергей Станишев, ръководител на Партията европейските социалисти (ПЕС), във връзка избора на Фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия.

" Интересното е, че за една седмица сякаш тя претърпя сериозна еволюция и документално ни отговори на въпроси, които за социалистите представляваха червени линии. Досега никой претендент за ръководител на Европейската комисия не е представял толкоз подробни и документално написани задължения за политиката “, сподели още Станишев.

Той акцентира, че Урсула фон дер Лайен е поела ангажимент за една по-социалдемократическа политика от тази до момента.

" Подкрепата ни за Урсула фон дер Лайен не е безусловна. Ние ще държим да забележим уговорките ѝ да се трансфорат в същинска стратегия на ЕК… Тази наша поддръжка няма да бъде картбланш, няма да бъде един празен чек да прави каквото желае. Ние ще бъдем доста взискателни и сериозни ".

Пред БНР Станишев акцентира, че „ в ПЕС има разлики по тактиката, само че единност по наличието – каква политика би трябвало да има, и ние да създадем по този начин, че тази политика да стане действителност “. И добави: " Фон дер Лайен пое явен ангажимент, че общественият дирек, за който се борихме последните четири години, ще бъде напълно претворен в действителност посредством проект за деяние. Искаме действителна обществена смяна в Европа “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР