Теорията казва, че рационалното мислене е това, което ни кара

...
Теорията казва, че рационалното мислене е това, което ни кара
Коментари Харесай

Плюсове в габаритите и комфорта

 18-1a-6kol

Теорията споделя, че рационалното мислене е това, което ни кара да взимаме верни решения. Когато хората избират автомобил, не постоянно мислят рационално и по тази причина по пътищата виждаме толкоз пъстра палитра от модели и марки. Обективно видяно, голямата част от водачите употребяват колите си главно в града – сами или най-вече с един-двама спътници. Затова прагматично мислещите консуматори се концентрират върху компактни и пъргави коли. Сред тях попада  Ford Ka+, която изцяло оправдава поизтъркания от приложимост лаф „ дребна извън, огромна от вътрешната страна “.

 2

Откакто Хенри Форд слага началото на едноименната компания, тя има съществени обичаи в основаването на налични, практични и икономични коли. Най-малкият модел на марката Ka+ не прави изключение. При обновяването на модела габаритите бяха увеличени, а името получи добавката „ + “ като знак за развиването във всички направления.

 1

На дължина Ka+ доближава 3,93 м, като е единствено с 2 см по-къса от досегашната Fiesta, само че е с 3 см по-висока, което се усеща от пасажерите в кабината. Няма автомобил в сегмента, който да разполага с повече пространство на равнището на главата на седящите начело и за краката на возещите се откъм гърба. Задните седалки са ситуирани по-дълбоко и това разрешава на двуметров пасажер да седи зад двуметров водач.

 ampnet_photo_20160922_122883

Ford Ka+ се предлага като седан с 4 порти и хечбек с 5 порти. Вторият вид е по-популярен в Европа. Неговият багажник е с съдържимост 270 л – задоволително огромен за всекидневните потребности на градското население. При седана багажният отсек побира още повече (501 л). В интериора и на двата модела са ситуирани комфортни отделения за персоналните движимости на пасажерите.

 ampnet_photo_20160922_122885

Автомобилът е основан на световната платформа на марката за дребни коли с пет места и дължина на каросерията под 4 м. Конструкцията е лека и това улеснява задачата на мотора. Под предния похлупак работи 1,2-литров бензинов мотор с мощ 85 конски сили. Той е надъхан да реагира гладко и дружелюбно на командите с педала на газта в необятен диапазон на въртящия миг. Така колата се трансформира в прелестен транспортьор както на дълги дистанции, по този начин и на къси дистанции в градска среда. Средният разход на гориво възлиза на 5 л на 100 км.

 ampnet_photo_20160922_122888-1

Шасито също е конструирано по този начин, че да задоволи условията на претенциозните европейски консуматори във връзка с комфорта и пътното държание. Инженерите са взели ограничения за ефикасна шумоизолация и приятна возия. Направени са усъвършенствания по уплътненията, добавени са изолационни съставни елементи под предния похлупак, в А-колоните и във вратите. Добавени са нови втулки на задния мост и хидравлични тампони на мотора, които гълтам вибрациите. В резултат на тези корекции пасажерите се возят в една от най-тихите кабини в този сегмент. При шофиране върху груба настилка с 80 км/ч шумът в интериора е 73 децибела – една от най-ниските стойности в този клас коли.

Каросерията също е усъвършенствана съгласно най-високите европейски стандарти за сигурност. Близо 50% от нея е направена от високоякостна стомана, в това число пода, колоните на прозорците и гредите на шасито, броните и вратите. В общоприетото съоръжение влизат шест въздушни възглавници и система за следене на налягането в гумите, която предизвестява лидера при намаляване.

Няма по какъв начин да се обърка горивото

Ford Ka+ е оборудван със системата Easy Fuel, която не разрешава автомобилът да бъде зареден с неверен вид гориво. Такива произшествия се случват на разсеяни водачи от време на време на бензиностанции, само че притежателите на новия модел са безусловно застраховани за сходна неточност.

От въвеждането си на пазара през 1996 година до през днешния ден Ford Ka е продаден в тираж от 1,9 милиона екземпляра. Новият модел е станал по-голям, по-мощен и има изменен дизайн спрямо първото потомство. Сегментът е мощно конкурентен, тъй като в него се състезават десетина автомобила със сходни цени и благоприятни условия. Ford Ka+ натрупа точки с приятния си външен тип, надеждната техника и вътрешното пространство. Стилната визия се отличава с присъщата за марката високо ситуирана трапецовидна решетка и с огромни, издължени фарове. Хромирани елементи слагат акценти в броните, решетката, дръжките на вратите.

Кожен волан и круиз надзор

 4

Купувачите на новия модел Ford Ka+ могат да избират необятен кръг от улеснения като като кожен волан, отопляеми предни седалки, задни паркинг датчици и други Интериорът дава отговор на модерния метод на живот на евентуалните консуматори. Кокпитът е нагледен и изчистен, което улеснява лидера във всекидневната му активност зад кормилото. До предните седалки са ситуирани шест поставки за чаши или бутилки – по две във всяка врата и още две зад скоростния лост. Под аудиосистемата има комфортно поделение за слагане на мобилен телефон или навигация и USB излаз за зареждане и за свързване с вградената технология SYNC. Тя разрешава да се ръководят приложенията на смарт телефона с гласови команди. В края на инструменталния панел е конфигурирана дребна ниша, която е налична единствено при отворена шофьорска врата и разрешава да се крият полезности, без да се виждат.

 5

Чрез „ умния “ ключ MyKey притежателят на Ka+ има опция да трансформира някои настройки на автомобила. Тази функционалност може да се употребява тогава, когато колата се дава за шофиране на млади неопитни водачи или на другари. Чрез ключа притежателят на транспортното средство може да вкара ограничавания – да вземем за пример на оптималната скорост или на силата на звука на аудиосистемата. Това се прави най-много, с цел да не залитат младите водачи към по-високи скорости и да не слушат прекомерно мощно музика, което може да ги разсее. Между другото, аудиото на Ford Ka+ създава доста първокласен тон.

 ampnet_photo_20160922_122889
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР