Теориите и ученията свързани с т. нар. карма идват от

...
Теориите и ученията свързани с т. нар. карма идват от
Коментари Харесай

Можем ли да предопределим кармата си?

Теориите и ученията свързани с така наречен карма идват от източните култури. В превод от санскрит понятието значи колело и то не инцидентно. С други думи кармата е метафизична големина, която обвързва нашия минал живот с сегашния и идващия.

Кармичният цикъл е обвързван с прераждането още веднъж и още веднъж, а главният смисъл е в намиране на решения на проблемите, които сами продуцираме.

Теориите за кармата настояват, че всяко ново прераждане е късмет за нас да се поучим от грешките си в предходния си земен живот на правилото деяние - разследване.

 Можем ли да предопределим кармата си?

Всеки от нас инстинктивно попада в избрани обстановки, предопределени от кармата. В последна сметка съвсем нищо в ориста ни не съществува без да е предопределно от самите нас.

Кармичността се обвързва доста елементарно с всяко нещо, към което сме прочувствено привързани. Например, в случай че в настоящия си живот някой има мощното предпочитание да бъде артист, само че му липсват гласови данни и гений за това, неговото предпочитание може да се трансформира в карма.

Съществуват и неща, които са мощно обвързани кармично, а привързаността или нежеланието да се сме подвластни от тях могат елементарно да се преодолеят. Такива са да вземем за пример парите, сексът, властта.

Ако в настоящето си съществуване сме строго незаинтересувани от тях, това може да ни помогне да се освободим от тяхното въздействие при идващото ни прераждане.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР