Теоретично и на инат правителството може да си стои, има

...
Теоретично и на инат правителството може да си стои, има
Коментари Харесай

Теоретично и на инат правителството може да си изкара мандата

Теоретично и напук държавното управление може да си стои , " има и кой да го поддържа в Народното събрание, не би било проблем държавното управление да остане. Още повече, като виждаме, че дребната коалиция остана идеологически чиста като че ли . Въпреки че очевидно и Каракачанов е кривнал някъде от правата прокремълска линия, щом и на него му желаят оставката Сидеров и Марешки ", разяснява пред БТВ някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

Цените на горивата падат поради интернационалните котировки на петрола, преди 2-3 месеца цените са били 85-86 $ за барел и от този момент падат, като в последните дни са 65-67 $. При горивата част от цената на всеки литър бензин или дизел зависи от интернационалните пазари, а друга част от налозите и акцизите на съответната страна , изясни Трайков.

 Протестите за горивата са основателни, счита енергиен специалист
Протестите за горивата са основателни, счита енергиен специалист

Това разгласи енергийният специалист Христо Казанджиев

Според него, страната може да насърчи конкуренцията в бранша, само че не го прави, а може да стане посредством Комисия за защита на конкуренцията, която може да санкционира случаи на непазарно държание във връзка с акцизни данъчни хранилища . Държавата може да стане състезател на пазара посредством основаването на свои акцизни хранилища.

Той добави, че в последните 10 години акцизите и налозите са най-малка част в цената на горивата в България надлежно 48% за бензина и 45% за дизела . " Във всички европейски страни, без изключение, тези проценти са по-високи. Така че страната няма накъде да понижава акцизите, няма и право, тъй като те са минимално изискваните от Европейски Съюз . Този най-нисък данък дава по-голям марж на производителите и търговците да осъществят свръхпечалба и това съгласно мен е казусът ", разяснява Трайков.

 Антикорупционната комисия желае да конфискува още парцели на Трайчо Трайков
Антикорупционната комисия желае да конфискува още парцели на Трайчо Трайков

Имущество за още 2,3 млн. лева

" Аз настоявам, че комисията разполага с безапелационни доказателства за произхода на всяка стотинка от моето имущество , само че противоположна връзка от тях нямам и не съм имал ", изясни Трайков във връзка поисканото в петък от антикорупционната комисия лишаване на негово имущество за общо 2.4 млн. лева

" Поводът да стартира КПКОНПИ да прави тази инспекция е изфабрикуваното дело за продажбата на миноритарните дялове от ЕВН, което е смехотворно. Там обвиняването против мен е, че като министър, макар че не реализирам аз продажбата, не съм я спрял, макар че тя е в осъществяване на Министерския съвет като ограничения за поддръжка на фиска ", добави той.

Трайчо Трайков изясни, че от антикорупционната комисия половин месец са отказвали да му дадат копия на другите документи и отчети , по неговия случай.

 Трайчо Трайков не е известен за желае на Антикорупцията в съда
Трайчо Трайков не е известен за желае на Антикорупцията в съда

Комисията разполага с доказателства за произхода на всички пари от имуществото му от повече от 10 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР