„Теоретично е възможно да се отнемат част от субективните права

...
„Теоретично е възможно да се отнемат част от субективните права
Коментари Харесай

Проф. Герджиков смята, че има еднолично управление, но се надява да е временно в извънредното положение

„ Теоретично е допустимо да се лишават част от субективните права на жителите в границите на новия закон, който се приготвя за времето след изключителното състояние, както и сега - в границите на изключителното състояние, има такова лишаване на права – като свободното напредване на хората, да вземем за пример... Всичко е въпрос на тъкмо съблюдаване на Конституцията, с която уповавам се ръководещите да се съобразят, тъй като това им е работата “. Това разяснява пред БНР проф. Огнян Герджиков, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател.

По думите му Народното събрание единствено взема решение дали да работи или не в настоящата обстановка, „ тъй като в изключително състояние може да постъпи гъвкаво и не е нещо немислимо или изключително укоримо “. „ Това е въпрос на съответна преценка, не е нещо съдбовно, че Народното събрание не работи в нормалния си режим “, уточни той.

Проф. Герджиков разясни, че „ в една такава обстановка не може да сме безпределно придирчиви и е естествено да се бърка “. Като неточности той уточни затварянето на пазарите, запечатването на парковете и градините. Според него има недомислия. „ Но е елементарно да се подлага на критика в такава обстановка, само че е мъчно да се работи “, добави той.

Проф. Огнян Герджиков посочи, че държавното управление ще носи последствията при неблагополучие и се съгласи, че сега е налице еднолично ръководство, само че с ангажимента, че това е краткотрайно в границите на изключителното състояние. Той дефинира като рационален апела на президента за обществен указател за отчитане на държавните разноски в битката с ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР