Теоретичната скорост на трансфер достига 11,6 Gbps по една линияФлаш

...
Теоретичната скорост на трансфер достига 11,6 Gbps по една линияФлаш
Коментари Харесай

Toshiba пуска първата UFS 3.0 флаш памет

Теоретичната скорост на трансфер доближава 11,6 Gbps по една линия

Флаш паметите по стандарта UFS 3.0 са подобаващи за мобилни и VR устройства (източник: Toshiba Memory America)

Компанията за памети Toshiba Memory America пусна първите в промишлеността мостри на флаш модули по стандарта UFS 3.0 с потенциал до 128GB. Очаква се производителят да предложи и чипове с потенциал 256GB и 512GB.

Новите UFS 3.0 (Universal Flash Storage) модули употребяват 96-слойна 3D памет BiCS Flash на Toshiba. С високите си скорости на четене и запис, сходна памет е подобаваща за потребление в смарт телефони, таблети и устройства за допълнена и виртуална действителност.

BiCS Flash паметта и контролерът са поместени в корпус по стандарта JEDEC с размери 11,5×13 мм. В режим на цялостен дуплекс се поддържат по едно и също време четене и запис на данни сред процесора и UFS устройството.

Теоретичната скорост на UFS 3.0 паметта доближава 11,6Gbps на линия (23,2Gbps по две линии), без да се усилва енергийната консумация с повишаване на скоростта, акцентират от производителя.
още по тематиката
При поредно четене и запис UFS 3.0 модулът с потенциал 512GB предлага нарастване на скоростта надлежно със 70% и 80% по отношение на флаш модулите на Toshiba от предходно потомство с потенциал 256GB.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР