Теодора Илиева спечели квота за Зимните младежки олимпийски игри и

...
Теодора Илиева спечели квота за Зимните младежки олимпийски игри и
Коментари Харесай

Теодора Илиева спечели квота за Зимните младежки олимпийски игри

Теодора Илиева завоюва квота за Зимните юношески олимпийски игри и ще бъде първата българска сноубордистка, взела присъединяване в Зимната младежка олимпиада. Тя е сноуборд състезателка в Семеен кодекс „ Борд Райдър “ и няма присъединяване на българско съревнование, както и на детско интернационално съревнование, без подиум.

През миналия зимен сезон 2018/2019 година, Теодора навърши 15 години, която е минималната възраст за присъединяване във възрастова група „ девойки “ в дисциплината „ Сноуборд крос “ и получи опцията да взе участие в надпревари от Международния календар на ФИС. За първа година, измежду девойките до 19 години, Теди взе участие в 19 интернационалните надпревари, завоюва два подиума, положителни персонални достижения и 36-то място на Световното Юношеско състезание, където за първи път кара на трасе от толкоз висок сан.

Класирането от Световното Юношеско Първенство донесе квота за идните Зимни Младежки Олимпийски Игри 2020 година, в Лозана, Швейцария.

Въпреки огромния интерес към дисциплината, в България не се поддържат сноуборд крос трасета и на Теди се постанова да тренира в страни като Австрия, Италия, Франция, Швейцария.

Спонсорството в България не е подтиквано от страната и не може да се разчита на такова. Държавните спортни институции са съсредоточени във високо спортно майсторство и не делегират вярата си в младите очаквания на България.

Същевременно, Теодора Илиева и нейното семейство, както и треньорите, са вложили цялата си религия, мощ, обич, финанси и живот в името на нейната идея – високо спортно майсторство и първокласен спорт, където е мястото!

Подготовката на Теди за идната Олимпиада към този момент тече. Необходимият бюджет е доста огромен и напълно финансиран от треньори, родители и положителни другари на клуба.

Треньорите на Теди са организирали дарителска акция в https://bg.helpkarma.com/, където можете да подкрепите гения и трудолюбието на една почтена българка.

Набраните средства за Теди ще оказват помощ за закупуването на професионална екипировка и опция за пълноценни лагери на сноуборд крос трасета в развитите спортни страни.

През зима 2019/2020 година, с изключение на в Зимните Младежки Олимпийски Игри, Теди ще вземе присъединяване в Европейски купи и Юношеското Световно състезание, в обичаната дисциплинираност „ Сноуборд крос “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР