Теодора Генчовска е номинацията на Има такъв народ за министър

...
Теодора Генчовска е номинацията на Има такъв народ за министър
Коментари Харесай

ИТН издига Теодора Генчовска за външен министър

Теодора Генчовска е номинацията на " ИТН " за министър на външните работи в бъдещия съдружен кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ", съобщи БНР, като се базира на информация от договарящите екипи. Тя заменя предходното предложение на партията за поста - Димитър Гърдев, за който се появиха изявления в медиите за притеснителни разминавания в биографията му.

Генчовска беше препоръчана за министър на защитата в двата проектокабинета на " ИТН " в предходния парламент. Тя е основен специалист към администрацията на президента Румен Радев.

Останалите номинации на " ИТН " са Гроздан Караджов за вицепремиер и министър на районното развиване и благоустройство, Александър Николов за министър на енергетиката и Радостин Василев за министър на младежта и спорта.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който пък е предлагането на Политическа партия за министър председател, към този момент разгласи, че персоналният състав на кабинета ще се разисква едвам след сключване на съдружното съглашение, което се чака да се случи до понеделник.

Петков разгласи в Народното събрание през днешния ден, че парафирането на съглашението сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България няма да е пред медии, само че цялото ще бъде оповестено и ще може да се прочете от всеки. " Ще има цялостна бистрота и в приложенията и споразуменията ", изясни той.

Петков прикани за " още малко самообладание " до окончателното сключване на съглашението. Изчаква се решението на Българска социалистическа партия, което ще се взема на днешния пленум от 13 часа.

" Хубавото е, че сигурно Политическа партия ще бъде поръчител като най-голямата политическа мощ. Дали всеки един от тях ще подпише с нас или всички дружно, ще видите уповавам се една обща фотография ", добави ръководителят на Политическа партия. Той изясни, че не е финализиран съставът на държавно управление, а с водачите на съдружните партньори си приказват към този момент за работа за следкоалиционното съглашение. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР