Теодора Генчовска е кандидатът за външен министър, Атанас Атанасов ще

...
Теодора Генчовска е кандидатът за външен министър, Атанас Атанасов ще
Коментари Харесай

Кирил Петков съобщи изненадващо предложение за министър на културата

Теодора Генчовска е претендентът за външен министър, Атанас Атанасов ще е министър на културата. Това сподели пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и претендент за министър председател Кирил Петков след връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, съобщи Агенция „ “.

Има едно име, което не беше споменавано до този миг .

Това е Атанас Атанасов – министърът на културата. Това е един млад, човек, който персонално мен доста ме впечатли, тъй като самичък беше възстановил едно читалище в едно село покрай Пловдив. Ще дадем нов подтик на българската просвета. Надявам се всички от сферата да го поддържат. Той желае България да стане една от културните дестинации в Европа “, съобщи Петков.

Петков уточни, че са подготвени да изпълнят смяната.

"Ние през цялото време декларирахме ясно, че единствената причина да тръгнем по този път, е,защото България има остра потребност от смяна. Ще вкараме всичките си старания, ще съберем най-хубавите хора в регулаторите, които до момента не са работили, ще се надяваме да бъдем със стъпки напред в правосъдната промяна. Да се надяваме, че българите, които са упълномощили голямо очакване в нас, ще са удовлетворени от нашата работа ", съобщи Петков.

"Факт е, че през днешния ден е събота. По време на служебното държавно управление нямаше събота и неделя. Смятаме да работим със същия интензитет. Веднага през днешния ден дадохме структурата на Министерски съвет с концепцията, че

още в понеделник ще има гласувана на изключително съвещание .

Няма да губим нито минута, тъй като знаем, че проблемите са доста остри и са във всички сфери. Оттук нататък смисъла на държавното управление като чиновници на народа ще го върнем тъкмо по този метод.

Няма да има нито един лев, който ние следим, да бъде изхарчен по неверния метод .

Ако някой си разреши да го изхарчи по неверен метод, ние ще се опитаме да го заловим ", добави той.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР