Теодор Кабакчиев е първият български състезател по мотоциклетизъм, който се

...
Теодор Кабакчиев е първият български състезател по мотоциклетизъм, който се
Коментари Харесай

Кабакчиев е първият българин на почетната стълбичка от световния шампионат по Супер Ендуро в зала

Теодор Кабакчиев е първият български играч по мотоциклетизъм, който се качи на почетната стълбичка в кръг от международния шампионат по Супер Ендуро в зала. Кабакчиев с КТМ завоюва манш и се класира на третото място в крайното класиране на клас " Джуниър " в първия кръг от шампионата на планетата, който се организира в " Таурон Арена " в Краков (Полша).

Българинът се показа мощно по време на квалификациите, в които даде второ най-хубаво време, а то автоматизирано му обезпечи и присъединяване в трите финални манша от по шест минути плюс две обиколки.
Във Финал " А " българският първенец се движеше на трета позиция, само че беше занимателен от противник и приключи четвърти. Първи е американецът Тай Кулинс (КТМ), следван от Леон Хентчел (Хускварна, Германия) и Милан Шмюсер (Шерко, Германия).

Най-добрият миг за Кабакчиев беше във Финал " Б ". Българинът поведе още от старта и с точно каране до края не разреши застрашаване на позицията му. Това беше и първа победа за българския топ водач в манш от Световния шампионат. Пет секунди след него финишира Кулинс, а трети остана французинът Адриен Жакон (КТМ).

Във Финал " С " габровецът също се показа на равнище. Той беше на пета позиция след четвъртия тур, само че с борба и доста темперамент се придвижи напред, а в последната обиколка изпревари и Кулинс за второто място. Победата взе Леон Хентчел.

В крайното класиране от кръга в Краков Тай Кулинс приключи отпред с 52 точки, а Хентчел и Кабакчиев си поделиха другите две места на подиума с по 50 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР