Tenstorrent, компания за производство на чипове с изкуствен интелект, наскоро

...
Tenstorrent, компания за производство на чипове с изкуствен интелект, наскоро
Коментари Харесай

Samsung и Tenstorrent разработват ново поколение AI чиплети на базата на архитектурата RISC-V

Tenstorrent, компания за произвеждане на чипове с изкуствен интелект, неотдавна разгласи партньорство със Samsung за основаване на авангардни чиплети от последващо потомство, основани на архитектурата RISC-V.

Samsung притегля вниманието на цялата промишленост заради неотдавнашното разрастване на своето поделение за полупроводници. Особен интерес провокира 3-нанометровият GAA развой на компанията, който към този момент се преглежда от главните играчи на пазара като NVIDIA и AMD за бъдещо потребление в личните им артикули. Освен това Samsung Foundry е подобрила технологията си за обработка и в този момент възнамерява да разшири дейностите си по създаване на чипове.

Tenstorrent е определен за идващ сътрудник на южнокорейския колос. Компанията възнамерява да създаде своя чип от последващо потомство, основан на RISC-V, за пазара на изкуствен интелект, като употребява SF4X процеса на Samsung, най-усъвършенствания 4-нанометров нод, предлаган от подразделението. Tenstorrent неотдавна притегли и инвестиция от 100 млн. $ от Hyundai и Samsung за основаване на чипове за изкуствен интелект, които ще се конкурират с NVIDIA.

Целта на Tenstorrent е да създава високопроизводителни изчислителни решения и да ги дава на клиентите от целия свят.

„ Чудесно е, че имаме Кейт Уитек като наш основен действен шеф, която да управлява партньорства като това, както вършим в този момент със Samsung. Ангажиментът на Samsung Foundry към полупроводниковите технологии съответствува с нашата визия за развиване на RISC-V и AI “, сподели Джим Келър, основен изпълнителен шеф на Tenstorrent.

Визията на Samsung за нейното поделение за полупроводници е много необятна. Компанията се пробва да употребява в оптималната степен всяка опция, изключително в светлината на възходящия интерес към изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР