Тениски на цени от по 3 евро, дънки за 15

...
Тениски на цени от по 3 евро, дънки за 15
Коментари Харесай

Да забавим бързата мода. Франция подготвя закон, с който да се справи с бизнеси като Shein и Temu

Тениски на цени от по 3 евро, дънки за 15 евро или евтини принадлежности за дома - това са единствено част от офертите, с които азиатски търговски снабдители като Shein и Temu се пробват да примамят евентуални клиенти. И го вършат сполучливо - в последните години тези компании регистрират забележителен растеж в продажбите си. Франция обаче желае да стане първата страна, която да постави спирачки на така наречен бърза мода - със закон, който да я контролира.

Миналата седмица френските законодатели единомислещо утвърдиха законопроект за налагане на по-големи наказания върху продуктите на бързата мода, както и възбрана на рекламите за такива артикули. Законът беше признат в долната камара на френския парламент с единогласие и следва да бъде утвърден и от Сената.

Мярката цели да компенсира въздействието на промишлеността за бърза мода върху околната среда, като забрани рекламата на някои компании за ултрабърза мода. Предвидени са наказания с годишно увеличаваща се сума от до 10 евроза всяка численост облекла до 2030 година Законопроектът също по този начин задължава тези търговци да показват в цената на стоката данни за нейната повторна приложимост, корекция, преработване и въздействието ѝ върху околната среда.

Бързата мода се счита за нискокачествено облекло, като постоянно е съпроводена от всеобщо произвеждане и натрапчиви реклами. Тя се създава бързо, с цел да следва настоящите трендове в сектора, и се продава на извънредно ниски цени. Тя дава опция на потребителите, които внимават с месечния си бюджет, постоянно да обновяват и уголемяват дрешника си с фешън дрехи и аксесоари.

Въпреки че множеството артикули са извънредно евтини, специалисти показват, че високата цена в действителност заплащат служащите в текстилните заводи и околната среда, споделя в собствен разбор английската социална медия BBC.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР