Тенисистите скочиха на АТП заради отмяната на първия Мастърс за

...
Тенисистите скочиха на АТП заради отмяната на първия Мастърс за
Коментари Харесай

Брожения заради отменения Мастърс, Гришо остава 19-и в ранглистата

Тенисистите скочиха на АТП поради анулацията на първия " Мастърс " за сезона - в Индиън Уелс, който трябваше да стартира на следващия ден. Организаторите го анулираха поради ковид. Всички играчи към този момент са се събрали в Калифорния и чакаха жребия, с цел да стартират да се готвят за първите си противници, само че научиха от медиите, че няма да играят. Те недоволстват от метода, по който бе анулирана конкуренцията.

" Би било хубаво, в случай че от АТП общуваха малко по-добре с играчите при прекъсването на подобен шампионат, изключително когато всички сме тук. Да разберем за това от обществените мрежи е много неуместно ", съобщи Диего Шварцман (Арж, №13).

Рафаел Надал, който щеше да се бори за първото място в ранглистата с Новак Джокович, одобри нещата по-спокойно. " Тук сме и още решаваме какво следва. Толкова е тъжно, че това се случва по света. Надявам се на решения от управляващите. Останете здрави ", написа във фейсбук испанецът.

Братът на Анди Мъри - Джейми, който е експерт на двойки, е угрижен, че епидемията може да анулира и всички шампионати през идващите месеци, защото коронавирусът се популяризира с огромни темпове в Европа. А " Мастърс " -ът в Индиън Уелс е считан за петия шампионат от Шлема поради огромния си награден фонд от $9 735 685 и паралелните надпревари и на дамите. " Готови сме да пренасрочим шампионата за други дати и към този момент изследваме опциите ", сподели турнирният шеф Томи Хаас. Загубите са огромни, тъй като годишно мачовете при мъжете и дамите се посещават от 400 хиляди души. Сега по стратегия следва " Мастърс " -ът в Маями (25 март-5 април).

Григор Димитров, който също беше в Индиън Уелс, се чака да остане да се готви на американска земя.

Той резервира 19-а позиция в ранглистата с 1850 т. Води Джокович с 10 220, пред Надал 9850, Доминик Тийм (Ав) 7045, Роджър Федерер (Швейц) 6630 и други

В ранглистата при дамите Виктория Томова се скочи с 13 места до №130 с 505 т. 25-годишната българка към този момент е на 145 т. от топ 100, което е огромната й цел. Първа остава Ашли Барти (Авл) с 8717, пред Симона Халеп (Рум) 6076, Каролина Плишкова (Чех) 5205 и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР