Тенисистите, които не са ваксинирани, няма да могат да участват

...
Тенисистите, които не са ваксинирани, няма да могат да участват
Коментари Харесай

Australian Open ще е недостъпен за неваксинираните тенисисти

Тенисистите, които не са имунизирани, няма да могат да вземат участие в Australian Open. Това се схваща от думите на премиера на щата Виктория Даниел Андрюс, който съобщи, че за състезателите няма да се вършат изключения при рестриктивните мерки за влизане в щата.

Темата беше сложена на масата преди седмици и притегля внимание най-много поради въпроса дали първенецът Новак Джокович ще взе участие. До момента лидерът в международната класация, както и другите двама след него - Даниил Медведев и Стефанос Циципас, отхвърлят да посочат дали са се ваксинирали.

" Няма да разкрия дали съм имунизиран или не. Това е персонален въпрос и съгласно нашия закон могат да се предявят обвинявания към всеки, който ти задава подобен въпрос. Това е непристоен въпрос. Твърде доста хора си разрешават свободата да задават такива въпроси и да упрекват хората. Каквото и да отговоря, то ще бъде употребявано в отрицателен проект. Медиите са станали... нямам думи да го опиша. Разпространяват боязън и суматоха измежду хората, а аз не желая да вземам участие в това. Всички са настроени враждебно. Не желая да им давам аргументи да пишат за мен ", сподели неотдавна Джокович пред сръбски медии.

Преди дни министър-председателят на Австралия Скот Морисън открехна вратата за влизане на неимунизирани спортисти в страната. Той изясни, че за експерти в разнообразни сфери ще има изключения, като те ще би трябвало да са две седмици в карантина.

Андрюс обаче уточни, че в щата Виктория такива изключения няма да се вършат.

Скорошен отчет на Асоциацията на професионалните тенисисти уточни, че 35% от състезателите са с сложени две ваксини.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР