Тенисистът Григор Димитров говори по десетки теми в интервю за

...
Тенисистът Григор Димитров говори по десетки теми в интервю за
Коментари Харесай

Григор Димитров: Тази година ми се случиха повече неща извън корта, отколкото в него. Връзката ми с Агаси е далеч над тениса

Тенисистът Григор Димитров приказва по десетки тематики в изявление за утринния блок на БТВ.

``
реклама

Първото, за което водещият Антон Хекимян го попита, бе за почивката след края на сезона, която показа с родителите си. Цялото семейство избра за релакс Исландия. " Различно беше. Прекарваме всяка година дружно няколко дни. Бях оставил телефона настрана. Ходихме на глетчерите да караме сноуборд, прекарахме си ужасно. Не мислиш за тенис, за идната седмица, за подготовка. Говорихме си за толкоз доста неща, някой път за мемоари отпреди, неща, които съм правил като дребен. Много сме близки с майка ми и татко ми. Аз доста споделям с тях, постоянно виждам да взема нещо от тях, толкоз доста са ми дали. Може би повече ги следя ", описа той.

Тенисистът изпраща доста спорна година, в един миг от която бе №78 в света, а най-после приключи в Топ 20. Причината за спада му бе травма в рамото. " След тази година някакси е по-лесно да погледна, когато свърши сезонът. Постигнах положителни неща, само че мисля, че мога доста повече. Имам през последните години и положителни и неприятни резултати. Контузих се тази година, което не беше добре за мен. Като си на корта е мъчно да погледнеш, по тази причина имам хора извън, които запитвам, те са отвън корта. Обичам рецензиите. Когато бях 78-ми не съм си мислил, че по този начин ще свърши годината Хубавото е, че знаеш, че идва нова седмица, нов шампионат. В моя случай два шампионата обърнаха всичко. Надявам се, че няма да има повече такива спадове, само че не си застрахован в спорта. В моя случай работата и дисциплината са в основата на поддържането на физиката и душeвността ", разкри спортистът.

" Понякога се отчайваш. Когато лежах няколко дни в болничното заведение, колкото и да си положителен, имаш много негативизъм. Знаех, че не се усещам добре, че не мога да употребявам тялото си по метода, по който желая, ядосвах се, ядосвах се на хората. Но тъкмо тогава би трябвало да се събудиш и да си кажеш - стига толкоз и да започнеш отначало. Тогава като цяло бях самичък. Да, имах поддръжка от моите хора, само че имаше огромна отдалеченост и станах с всеки един ден по-близък със себе си. На корта си самичък, отвън него имаш масажисти, фитнес треньори и други. В такива моменти израстваш. Някой път на отмора като седнеш и през тази минута и половина толкоз доста неща може да ти минат през главата. В тези почивки се чувстваш най-самотен на света ", разяснява Гришо.

" Тази година се случиха повече неща отвън корта в сравнение с в него. Трябваше да си остана повече у дома, да се грижа повече за себе си. Аз постоянно съм бил себе си. Някой път съм по-събран по-сантиментален, или пък по-емоционален. В края на годината изиграх мачове, в които видях, че нямам никакво изражение, гледах го на видеозапписи. Играта става доста ментално нещо в днешно време. Не си укривам страстите, не желая да го върша, желая да съм себе си. Не би трябвало да оставяш никой да управлява играта ти, мислите ти, даже треньорът. Да, може да те направлява, само че не може някой да те оставя като птичка в клетка. С Радек Щепанек в никакъв случай не сме почвали дружно, пробвахме да забележим дали нещата ще потръгнат, само че не се получи. Търсим сега.

Агаси постоянно ще е до мен, той е специфична персона в нашия тим. Имаме специфична връзка от доста години насам. Тази година постоянно се чуваме. Никога не мога да обясня какъв е Андре като човек и Андре като треньор. Често приказваме за неща, които нямат нищо общо с тениса. Връзката ни е надалеч над тениса. Интересна преживелица с него? Ходихме на родео. Стоим си у дома, решаваме да се разходим, и в един миг сме на родео. Интересно е с него. В тези моменти следваме сърцата си ", разкри връзката си с именития Андре Агаси българинът.

" Още от дребен постоянно съм виждам тенис, желал съм постоянно да стана тенисист, гледах мачовете на Агаси и Сампрас ", зави още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР