Тенисист №1 на България Григор Димитров (№22 в света) ще

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров (№22 в света) ще
Коментари Харесай

Григор Димитров се връща в Топ 20, има шанс за Топ 10

Тенисист №1 на България Григор Димитров (№22 в света) ще се завърне в първата двайсетица на международната класация още в понеделник. Това стана ясно след изиграването на всички 1/8-финали от " Мастърс " шампионата в Рим (Ит, €3,47 млн.).

Поставеният под №15 българин завоюва първите си три мача в италианската столица и с насъбраните точки се изкачи до 19-а позиция в моментното нареждане на професионалната асоциация (АТР). До края на седмицата късмет да задмине хасковлията има единствено един от останалите четвъртфиналисти, което значи, че Григор ще бъде най-малко на 20-о място при формалното възобновяване на класацията на 21 септември.

Съществува и теоретична опция Димитров да се изкачи в Топ 10, където не е бил от ноември 2018 година Това ще се случи единствено в случай че 29-годишният българин победи с купата във Вечния град.

На 1/4-финалите през днешния ден някогашният №3 в света ще се изправи против Денис Шаповалов (Кан). Срещу канадеца нашият има две победи без изгубен сет - на " Мастърс " в Торонто (Кан) през 2016 година и в Ротердам (Нид) при започване на 2020 година Третата им среща е планувана като последна в днешната стратегия на втория по величина корт в олимпийския комплекс " Форо Италико " - " Пиетранджели ", и ще стартира не преди 19:00 ч. българско време.

Победителят от дуела сред Димитров и Шаповалов най-вероятно ще срещне на 1/2-финалите защитаващия купата си 9-кратен първенец в Рим Рафаел Надал. На 1/8-финалите поставеният под №2 испанец се разправи с Душан Лайович (Сър) с 6:1, 6:3 и на 1/4-финалите ще играе с Диего Шварцман (Арж).

Водачът в схемата и №1 в света Новак Джокович (Сър) също продължава напред, въпреки да срещна известни компликации в I сет против сънародника си Филип Краинович - 7:6 (7), 6:3. Следващият му противник е квалификантът Доминик Кьопфер (Гер).

Последният 1/4-финал ще опълчи Матео Беретини (Ит) и Каспер Рууд (Нор), които ще излъчат възможния съперник на Джокович на 1/2-финалите в неделя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР