Тенисист №1 на България Григор Димитров се класира за II

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров се класира за II
Коментари Харесай

Григор Димитров се справи с руснак на старта във Виена

Тенисист №1 на България Григор Димитров се класира за II кръг на тенис шампионат от категория " АТР 500 " във Виена (Ав, €1,4 млн.). На старта на главната скица намиращият се на 20-о място в международната класация хасковлия се оправи със международния №18 Карен Хачанов (Рус) в два сета - 7:6 (6), 6:3 за 1:23 ч. игра във " Винер Щатхале ".

Двубоят можеше да завърши и по-бързо, само че когато за първи път сервираше за успеха - при 5:1 гейма във втората част, Димитров позволи пробив на нула. Все отново българинът се оправи от втория си опит и затвори срещата още с първия си мачбол.

Мачът можеше да се развие и много по-тежко за Григор, който първоначално първи позволи пробив и изостана с 1:3 гейма. Само че нашият не разреши на съперника си да го затвърди и след това частта трябваше да бъде решена с тайбрек. В него българинът поведе с 3:0 след минипробив, само че загуби идващите пет разигравания и Хачанов имаше късмет да стигне до сетбол при собствен сервис. След като загуби подаването си при 5:3 обаче, руснакът очевидно наруши концентрацията си и взе още единствено една точка.

Следващият противник на Димитров ще бъде избран в утрешния мач сред поставения под №3 Стефанос Циципас (Гър) и Ян-Ленард Щруф (Гер). За българина сряда ще бъде почивен ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР