Тенисист №1 на България Григор Димитров приключи по горчив начин

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров приключи по горчив начин
Коментари Харесай

Димитров пропиля всички шансове и се сбогува контузен с US Open

Тенисист №1 на България Григор Димитров завърши по горчив метод присъединяване си в последния за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк. Поставеният под №15 хасковлия отпадна във II кръг, без да успее да вземе сет против Алексей Попирин (Авл) - 6:7 (4), 6:7 (4), 0:4 и отричане поради контузия в лявото стъпало.

30-годишният Григор, заемащ 18-о място в международната класация, имаше шансове във всяка от първите елементи. След като ги пропиля обаче, Димитров се срина душевен, а контузия в лявото стъпало го принуди да подари предварително успеха 22-годишния си противник (№73 в света), който бе на път към победен резултат в третия сет.

Началото на дуела на корт №5 в комплекса " Флашинг Медоус " се забави с близо час поради дъждовно време. Българинът осъществя пробив в четвъртия гейм и го затвърди за задатък от 4:1, само че скоро позволи рибрейк и равнене при 4:4. В тайбрека нашият игра разконцентрирано и разреши на Попирин бързо да се откъсне в резултата и да поведе с 1-0.

Във II сет Григор още веднъж поведе с пробив и още веднъж сподели съмнения в своето подаване, довело до равнене. При 1:2 гейма българинът изиска медицински таймаут поради болки в пръст на левия крайник, а в същия миг над корта още веднъж заваля и играта бе спряна за над половин час.

След подновяването Димитров не показваше признаци на болежка и умерено стигна до нов тайбрек. В него някогашният №3 в света съумя да върне минипробив, само че след това позволи нов и още веднъж загуби дългия гейм, а по този начин изостана и с 0-2 в общия резултат.

Третата част стартира с пробив в сервиса на Григор, който в изблик на изтощение счупи ракетата си и получи публично предизвестие. Последваха нови три следващи гейма в интерес на Попирин, след което Димитров заяви на съдията, че физическото положение не му разрешава да продължи срещата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР