Тенисист №1 на България Григор Димитров е изправен пред нов

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров е изправен пред нов
Коментари Харесай

Димитров рискува изпадане от Топ 70

Тенисист №1 на България Григор Димитров е изправен пред нов тежък срив в международната класация. Днес първата ни ракета ще се изкачи с три позиции до 54-то място в класацията на АТР, само че тази седмица ще има тежката задача да отбрани цели 180 т. от актива си и в случай че не го направи, рискува изпадане от Топ 70 идващия понеделник.

През предишното лято Григор доближи до 1/4-финал на канадския шампионат от сериите " Мастърс " - " Роджърс къп " в Торонто, чието ново издание се открива през днешния ден в Монреал. По волята на жребия първият противник на нашия ще бъде Стан Вавринка (Швейц), против който 28-годишният хасковлия загуби последните три срещи - в I кръг на " Уимбълдън " и US Open през 2018 година и в III кръг на " Ролан Гарос " през 2019 година

Ако успее да реализира пета победа от общо 10 мача с 34-годишния швейцарец, Димитров ще се изправи във II кръг в Монреал против поставения под №6 Карен Хачанов (Рус), почиващ на старта. Потенциалният противник на българина за 1/8-финала ще бъде излъчен от двойките №17 Милош Раонич (Кан) - Люка Пуй (Фр) и Феликс Оже-Алиасим (Кан) - Вашек Поспишил (Кан). Григор би трябвало да преодолее точно три кръга, с цел да стигне до 1/4-финалите, където е допустима среща с №3 в схемата Александър Зверев (Гер).

Григор дойде в Канада от Мексико, където при започване на предходната седмица отпадна във II кръг на шампионата от категория " АТР 250 " в Лос Кабос. В събота някогашният №3 в света направи взаимна подготовка в Монреал с един от тенисистите, които може да срещне в III кръг на конкуренцията - Люка Пуй.

С цел да натрупа повече игрова процедура след трагичните последни два месеца, в които изигра единствено пет мача и загуби четири от тях, Димитров се записа и за присъединяване на двойки на " Мастърс " в Монреал. В тандем с Кей Нишикори (Яп) в I кръг българинът ще се изправи против поставените под №5 Жан-Жулиен Рожер (Хол) и Хория Текъу (Рум). При възможна победа Димитров и Нишикори ще срещнат във II кръг Джейми Мъри/Нийл Скупски (Вбр) или Раджив Рам (САЩ)/Джо Салисбъри (Вбр).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР