Тенисист от топ 30 е заподозрян в манипулиране на мачове.

...
Тенисист от топ 30 е заподозрян в манипулиране на мачове.
Коментари Харесай

Топ тенисист е заподозрян в манипулиране на мачове

Тенисист от топ 30 е обвинен в манипулиране на мачове. Това излиза наяве от изтекла в медиите информация на американското Федерално бюро за следствие (ФБР), което проверява огромна скица за споразумяване на тенис мачове, оповестяват ZDF и Welt. Разследването се води в седем страни, а като уредници на незаконната мрежа се сочат представители на арменската магия.

Замесени са 135 професионални тенисисти, в това число състезател от топ 30 на международната класация. Германските медии не оповестяват имена, само че играчът от топ 30 има три трофеи от АТП в кариерата си.

С три трофеи са грузинецът Николоз Басилашвили (№26), французинът Беноа Пер (№24), авсралиецът Алекс де Минор (№18), аржентицът Диего Шварцман (№14) и италианецът Матео Беретини (№8).

" Замесени хора са доста интелигентни и са направили измами в извънредно огромни мащаби ", споделя заместник-главният прокурор на Белгия Ерик Бишоп пред ZDF. Той добавя, че мачовете са носили облага в размер до 10 000 евро. Прокурорът споделя, че мафиотите са били в непосредствен контакт с тенисистите на корта.

През последните две години се случиха няколко огромни международи интервенции против манипулирането на тенис мачове. Първо през 2018 година имаше арести на съдии от Тайланд, както и изхвърляне от спорта на украински тенисисти. В началото на 2019 година 30 играчи в Испания бяха задържани. През юни тази година за неопределно време бяха спрени правата на българските тенисисти Карен и Юри Хачатрян.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР