Тенисът за Яник Синер бил едва на трето мястоСките са

...
Тенисът за Яник Синер бил едва на трето мястоСките са
Коментари Харесай

Шампион от Sofia Open е любимец №1 на Италия

Тенисът за Яник Синер бил едвам на трето място

„ Ските са наличен спорт на мястото, където съм израснал. Има доста ски писти и безусловно пред вратата ми. Тенисът беше третият ми спорт, когато бях дребен, защото играех и футбол. Карането на ски беше моят приоритет, по-късно футболът, споделя Яник. - Една година завоювах доста титли на ски, само че по-късно почувствах, че другите са физически доста по-силни от мен. След това към този момент не се усещах удобно. На 13 тенисът стана приоритет. Винаги ми е било доста прелестно да го играя. При карането на ски би трябвало да се спускаш по рид за може би 90 секунди и в случай че направиш една неточност, всичко е свършено. В тениса можеш да играеш два часа, да направиш доста неточности и отново да спечелиш мача. Семейството ми поддържа фантазиите ми да стана професионален тенисист. Винаги са ми помагали и са ми давали убеденост, че в действителност мога да трансформира живота си. “

През 2014 година Синер напуща родния си град Болцано, където вероятностите за по-целенасочено му развиване като тенисист са изчерпани. Тийнейджърът се реалокира в крайморския град Бордигера и стартира работа под управлението на известния италиански треньор Рикардо Пиати, сътрудничил си с Новак Джокович и Мария Шарапова.

Година по-късно, на 14-годишна възраст, Синер дебютира на юношески шампионат в Хърватия. Но за същински пробив Яник трябваше да поработи интензивно още няколко години върху издръжливостта и физическата си форма.

„ За мен е доста значимо да упражнявам във фитнеса. Прави ме по-силен и устойчив. След подготовка във фитнеса усещам, че колкото по-дълго продължава мачът, толкоз по-комфортно се усещам “, споделя Синер, чийто обичан удар е бекхендът.

В мъжкия тенис Синер стартира да демонстрира резултати през 2019 година Тогава той завоюва първия си мач в ATP-тура - на шампионата в Будапеща. През същата година италианецът дебютира в шампионатите от Големия шлем - на US Open, където отпадна още в първия кръг. А първата му победа в ATP шампионат е през 2020 година в София, където е №1 е и през 2021-а.

Успехите стартират, почитателите стартират да го следват. Неговият фен-клуб носи името Carota Boys или Морковените момчета. Идва от това, че Яник хапва моркови в почивките на мачовете си. Но и условията се почакват и Синер сменя треньора си през 2022 година Пиати е сменен от Симоне Вагнози. През 2023-а фенът на Милан стана едвам вторият италианец с трофей от Мастърс 1000, откакто победи в Канада, завоюва и АТР 250 в Монпелие. Той се изкачи до четвърто място в ранглистата на ATP, а до тази позиция е достигал единствено още един италианец – Паната. Също по този начин, дружно с италианския тим, Яник завоюва Купа Дейвис, в която надви на полуфиналите в борба със Сърбия, водена от Джокович.

Синер е считан от експертите за част от новото мощно потомство, което ще размени на корта Федерер, Джокович и Надал. Италианецът отстрани точно Новак на полуфинала на Australian Open. Федерер пък е обичаният тенисист на Яник. Симпатизира и на Андреас Сепи, който е също от Южен Тирол.

КОНСЕРВАТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ

Италианският тенисист не е привикнал да споделя детайлности от персоналния си живот. Но се знае, че при опция разпуска със сериите на „ Бягство от пандиза ” или музиката на Еминем. Пада си по пицата и сушито, само че не отхвърля шоколад и бонбони. Но тези храни са необичайност. Синер съблюдава прецизна диета и като цяло води закостенял метод на живот.

„ Независимо дали излизам с момиче или не, в никакъв случай няма да разберете за това в обществените медии, тъй като желая да запазя персоналния си живот персонален. Не е нужно да обявявам фотоси, с цел да покажа дали съм благоприятен или не. Никога не съм показвал фотоси с родителите си. Може би имаше единствено фотография с брат ми “, споделя Синер, който дефинира за най-силното си качество на корта способността си да остава спокоен.

През декември 2023 година обаче италианецът участва на мача Милан – Борусия от Шампионската лига с италианския модел Мария Брачини. В същото време, съгласно известия в медиите, това не е първият опит на спортиста да построи връзка с Мария. Синер и Брачини излизаха през 2020 година и даже се говореше, че са сгодени. Връзката обаче се разпадна.

Синер употребява обществените мрежи, с цел да бъде потребен. Той започва „ What’s Kept You Moving “ в Instagram,

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР