Тенисът ще се завърне в Окланд следващия януари, след като

...
Тенисът ще се завърне в Окланд следващия януари, след като
Коментари Харесай

Тенисът ще се завърне в Нова Зеландия през следващия януари

Тенисът ще се завърне в Окланд идващия януари, откакто в последните 2 години Нова Зеландия затвори границите си поради пандемията от COVID-19, оповестиха локалните медии.

Женският шампионат нормално е през първата седмица на новия сезон в Окланд и се организира за последно през 2020 година, като Серина Уилямс завоюва купата. Окланд посреща и мъжки шампионат, който се състои директно преди Откритото състезание на Австралия.

"Има в действителност положителни сигнали от държавното управление в последния месец, което ни дава огромна убеденост, че ще домакинстваме на шампионатите през 2023-а ", сподели изпълнителният шеф на шампионатите в Окланд Роуън Уест пред подкаста "Тенис Толк ". "Освен това, УТА и АТП ни поддържаха напълно в това да останем в календара за януари, като датите са непокътнати за нас през идната година ", добави той.

Уест заяви, че женският шампионат е очакван за интервала 2-8 януари, до момента в който мъжкият шампионат би трябвало да се организира от 9-и до 14-и януари преди Откритото състезание на Австралия.

Нова Зеландия наложи най-строгите правила за влизане в страната по време на пандемията, само че имунизирани туристи от Австралия могат да влизат в страната от средата на април, без потребност от карантина.

Уест сподели още, че ще пътува до Маями за още диалози с ръководителите на АТП и УТА през идната седмица, когато е Откритото състезание на Маями.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР