Тенисът със състезателен характер официално се завърна след 6-месечна принудителна

...
Тенисът със състезателен характер официално се завърна след 6-месечна принудителна
Коментари Харесай

Разказ от първо лице за живота в мехур в Ню Йорк

Тенисът със спортен темперамент публично се завърна след 6-месечна насилствена пауза поради ковид. Ню Йорк ще посрещне първите два шампионата, откакто Мастърс шампионата " Western & Southern Open " бе изместен от Синсинати, а след него ще стартира и US Open.

За да се спазят всички ограничения и да се ограничи оптимално опцията някой състезател да се болести с COVID-19, всеки тенисист бе настанен в по този начин нареченият " мехур " (или " балон " ). Хотел, предназначен особено за цялостната изолираност на тенисисите. За странната конюнктура в " мехура " описа сърбинът Душан Лайович, който е №23 в международната класация.

" Тестваха ме още с идването в 19:30 вечерта. Резултатите ми дойдоха на идната заран, като до този миг нямах право да си демонстрирам лицето отвън стаята. Чак когато видиш негативен тест, тогава получаваш някаква независимост. Всеки ден попълням въпросник, в който давам отговор на въпроси за положението си.

Дали имам признаци, дали имам сила и вкус. Всеки ден ми мерят температурата по няколко пъти. Всичко е необичайно. Малко е " уау ", прекомерно. Ще забележим по какъв начин ще са мачовете без аудитория, несъмнено ще е забавно.

Протоколът се съблюдава, нищо не ни липсва. Домакините ни накараха да се усещаме оптимално добре. Трябва да носим маска от самото начало, с изключение на когато упражняваме, ядем или пием. Това също е леко необичайно, само че се съобразяваме.

В момента никой не може да каже в каква форма е, след толкоз месеци без мачове. За всички тук е в този момент е началото на сезона. Надявам се да няма тежки травми, тъй като започваме с два мощни шампионата, а на Шлема се играе до три извоювани сета. Лично аз се усещам подготвен ", описа Лайович.

corner.dir.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР