Тенисът обича да използва прилагателни, за да характеризира играчите -

...
Тенисът обича да използва прилагателни, за да характеризира играчите -
Коментари Харесай

Убийството, което не успя да унищожи една тенис кариера

Тенисът обича да употребява епитети, с цел да характеризира играчите - елегантният Роджър Федерер, твърдият Рафаел Надал, прецизният Новак Джокович. От години нидерландският тенисист Робин Хаазе не може да бъде обсъждан без съпътстващото го изложение " рисков ". Още откогато става експерт през 2005-а на 17-годишна възраст, Хаазе е известен със своите моментни прояви на предимство, изумителни удари и необорима мощ, идваща от стройната му като на хрътка физика - 191 см и 77 кг, комбинирана с едни от най-пъргавите ръце в играта.

Опасността обаче може да бъде избегната, преодоляна, обезвредена. Толкова постоянно Хаазе се труди неуморимо. Играе удивително към час... и след това, казано на тенис език, прекипява. В кариерата си той е взимал сетове от Федерер и Надал и се е борил могъщо против Джокович - само че по този начин и не съумява да победи някого от тях. И въпреки всичко той е състезател, който печели своя значителен дял мачове, сграбчва даже две трофеи, свети на двойки с изключение на на сингъл и заработва по към $1 млн. годишно като благонадежден член на тура на АТР.

Хаазе влиза в 2016 година с огромни очаквания. Той е на 28 - разцвета на тенисистите в наши дни. След години проблеми с колената най-накрая е здрав. Може би, счита той, това ще е годината, в която да разгърне изцяло дарбите си и да трансформира целия този капацитет - тази заплаха, в непрекъснати резултати.

Започва сезона в Доха с победа в I кръг, последвана от загуба против Надал. Нищо срамно в това. После печели три следващи мача в Оклънд, преди да загуби от южноафриканеца Кевин Андерсън, в миналото състезател от Топ 5. Нищо срамно и в това. Но след това Хаазе стартира да се мъчи и губи всеки мач от Australian Open до шампионата в Ротердам, близо до родния му град - Хага. Неговата убеденост е пропукана. А завръщането на проблемите в колената изобщо не оказва помощ.

И тъкмо тогава идва един напълно друг удар. В първата седмица на март 2016 година, до момента в който се приготвя за присъединяване в елитната конкуренция в Индиън Уелс - шампионат (тук се задава още един от неизбежните тенис епитети), именуван " петия мейджър ", Хаазе получава стряскаща вест. Един от най-хубавите му другари е бил погубен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР