Тенисът на международно ниво не е обединен в битката срещу

...
Тенисът на международно ниво не е обединен в битката срещу
Коментари Харесай

Чернокожа тенисистка разказа за негативните си преживявания заради расизма

Тенисът на интернационално равнище не е единен в борбата против расизма, съобщи американката Тейлър Таунзенд, която се намира на 73-о място в международната класация. Тя изясни, че е проверявана доста по-често от охраните на шампионатите, до момента в който други минават безпроблемно.

" Дори тенисът не е единен против расизма. Ние (хората с мрачен цвят на кожата) постоянно губим еднаквост, тъй като ни считат за еднакъв човек. Мен персонално постоянно ме бъркат с Коко Гоф. Аз не съм Коко Гоф, макар че може би си приличаме. Приличаме си по форма на тялото, само че до такава степен. Другите хора просто виждат черен човек и мислят, че е една от сестрите Уилямс или пък Слоун Стивънс.

Често се случва да стопират тъкмо мен, с цел да ми ревизират чантата или пропуща за шампионата. Проверяват по този начин и треньорите ми. Това са спомагателни ограничения за мен, с цел да са сигурни, че ми е разрешено да бъда там.

Обществото на тъмнокожите продължава да бъде потискано. Идентичността ни е сложена под заплаха. Чернокожи мъже са стреляни и убивани в средата на улицата измежду бял ден от служители на реда. Това е действителността, в която би трябвало да живеем от толкоз време насам, тъй като на някого не му изнася какво вижда пред себе си. Това е нашата действителност. Такива неща се случват с мен всяка седмица, без значение дали играя в Съединени американски щати, или пък в чужбина ", показа Таунзенд в предаването на WTA и ATP Tennis United.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР