Тенисът е джентълменски спорт, в който уважението към съперника и

...
Тенисът е джентълменски спорт, в който уважението към съперника и
Коментари Харесай

Винаги джентълмен: Григор беше номиниран от ATP за спортсмен на годината!

Тенисът е кавалерски спорт, в който уважението към противника и честната игра е над всичко останало, единствено че новото потомство от състезатели значително потъпква откритите през годините обичаи и непрестанно ставаме очевидци на нервни прояви към съдиите, потребление на вулгарни прилагателни и даже стигане до физическа разпра сред самите играчи, което беше на път се случи в срещата сред Адриан Андеев и Корентен Муте на Чаланджъра в Орлеан.

Григор Димитров обаче постоянно е бил страж на всички най-хубави полезности в ракетния спорт и невднъж сме го виждали по какъв начин минава от другата страна на мрежата, с цел да помогне на своя конкурент, както и незабавно да отрази, в случай че някой от подавачите на топките не се усеща добре. Именно въпросните условия трансформират първата ни ракета в един от любимците на почитателите, които постоянно може да разчитат на топло отношение от негова страна, а всичко това не е убягнало на ATP и организацията е удостоила нашия съотечественик с номинация за спортсмен на 2022-ра година.

Въпросният приз носи името на шведската легенда Стефан Едберг и родния ни представител за повторно през кариерата си има опция да завоюва премията, която от 2004-та насам непроменяемо бива връчвана на един всред Роджър Федерер и Рафаел Надал. Точно поради това не трябва да бъдем изненади по никакъв метод, че Матадора е различен от номинираните тенисисти, като той е в позиция да грабне оценката за четвърти следващ път.

Останалите състезатели в битката за сребърния трофей пък са Карлос Алкарас, Франсис Тиафо, Матео Беретини, Лоренцо Музети, Каспър Рууд, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач и Максим Креси.

Победителят ще бъде разгласен в идните дни, а на нас ни остава само да ви напомним една от най-спортсменските прояви на Григор в хода на сезона, когато на шампионата в Акапулко не се поколеба да премине в съперниковото поле и да окаже помощ на Стефан Козлов, който имаше съществено проблеми с крампи в този миг, въпреки че в последна сметка се отърси от тях и завоюва тогавашната си среща с българина.

Absolutely crazy scenes in Acapulco, and never forgets how to be a great sport.

AMAZING - and we hope Stefan Kozlov is okay.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР