Тенис звездата Новак Джокович може да бъде възпрепятстван да играе

...
Тенис звездата Новак Джокович може да бъде възпрепятстван да играе
Коментари Харесай

Джокович ще трябва да се ваксинира, за да играе на Ролан Гарос

Тенис звездата Новак Джокович може да бъде възпрепятстван да играе и на Откритото състезание на Франция, в случай че актуалната обстановка не се промени, откакто спортното министерство на страната разгласи, че няма да се позволяват изключения от новите имунизационни правила.

Световният номер 1, който към момента не е имунизиран против COVID-19, беше депортиран от Австралия преди първия за годината шампионат от Големия шлем в Мелбърн. Джокович загуби второто обжалване за анулирането на входната му виза и трябваше да напусне страната, а в ранния следобяд през днешния ден дойде в Белград, където беше посрещнат на летище " Никола Тесла " от 30 телевизионни екипа и огромен брой почитатели, заяви РТС. Наред с анулирането на визата му за присъединяване в един от най-престижните тенис шампионати в света, Джокович получи възбрана да влиза в Австралия за идващите три години. Той разгласи, че е отчаян от решението на съда и че първоначално счита най-много да си почине и да се възвърне от всичко.

Междувременно, Франция утвърди нов проектозакон в неделя, който изисква документ за имунизация за достъп до обществени места като заведения за хранене, кафета, кина и пътешестване с влакове на дълги дистанции, оповестява организация " Ройтерс ".  " Правилото е просто. Ваксинационният паспорт ще бъде натрапен, незабавно след обнародването на закона. Това се отнася за всеки, който е фен или професионален състезател. И важи до последващо разпореждане ", оповестиха от министерството. 

По-рано този месец спортната министърка на Франция Роксана Марасинеану разгласи, че Джокович ще може да пази купата си от Откритото състезание на Франция, даже и да не се имунизира. Сега обаче позицията на държавното управление се е трансформирала и имунизацията ще бъде наложително изискване за присъединяване в шампионата от Големия шлем. 

" Ролан Гарос " 2022 ще се организира от 22 май до 5 юни. " Ситуацията може да се промени до тогава и се надяваме, че ще бъде по-благосклонна. Така че ще забележим, само че към този момент няма изключения ", допълват от френското спортно министерство. 

На този стадий наложителна имунизация за професионалните спортисти има и в Ню Йорк, където се организира US Open което значи, че в случай че няма смяна в позициите, то Джокович може да има опция да взе участие само на " Уимбълдън " в Лондон, в случай че не се имунизира. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР