Тенис звездата Новак Джокович благодари за подкрепата, която получава от

...
Тенис звездата Новак Джокович благодари за подкрепата, която получава от
Коментари Харесай

Казусът Джокович: Франция не вижда проблем за участието му в Ролан Гарос

Тенис звездата Новак Джокович благодари за поддръжката, която получава от хората по целия свят в очакване на решение за депортация от Австралия. Развръзка по разногласието към имунизационния му статут за присъединяване в Откритото състезание на Австралия се чака най-рано в понеделник.

Анулирана е и австралийската виза за чешката тенисистка Рената Ворачова, която се съгласи да напусне страната. Франция обави, че Джокович, даже и неимунизиран, ще може да играе на " Ролан Гарос " през май.



В първа реакция след отменяне на визата му поради спор към имунизационния му статут, Новак Джокович пожела радостна Коледа на православните християни и благодари на Бог за своето здраве. Тенис звездата осъмна за повторно в център за задържане на имигранти в Мелбърн. Сградата е подложена на критика от бежанци поради неприятните условия на живот.

" Г-н Джокович не е заложник в Австралия. Той е свободен да си тръгне когато и да е и Гранична полиция ще му окаже подпомагане, съобщи Карън Андрюз - министър на вътрешните работи на Австралия.

34-годишният Джокович не разкрива имунизационния си статус, само че обществено подлага на критика наложителната имунизация против COVID-19. Той бе позволен по изключение до присъединяване в Откритото състезание на Австралия, само че Гранична полиция в Мелбърн не почете решението на управата на шампионата и щата Виктория.

Франция уточни, че протоколите на Международната федерация по тенис разрешават на неимунизирани лица да вземат участие в " Ролан Гарос " през май.

" Той може да не предстои на същата организация като имунизираните участници в " Ролан Гарос ", само че даже и неимунизиран, ще може да се състезава, тъй като протоколите, здравните балони го позволяват ", сподели Роксан Марасинеану - министър на спорта на Франция.

Откритото състезание на Австралия стартира на 17 януари. Джокович желае да го завоюва за десети път и да стане най-успешният тенисист при мъжете с 21 Големи шлема.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР