Тенис легендата Андре Агаси сподели пред Sportal.bg, че напълно вярва,

...
Тенис легендата Андре Агаси сподели пред Sportal.bg, че напълно вярва,
Коментари Харесай

Агаси пред Sportal.bg: Скоро светът ще види какво наистина представлява Григор

Тенис легендата Андре Агаси показа пред Sportal.bg , че изцяло има вяра, че Григор Димитров е кадърен на огромни неща. Американецът стартира да работи с българската тенис звезда в края на предходната година, като сега му оказва помощ дружно с дългогодишния му треньор Дани Валверду в Австралия.

Григор и Валверду се обърнаха към Агаси след несполучлив сезон през 2018 година след огромните триумфи предходната година, която приключи с купа на Финалите на ATP и постигане до номер 3 в света. След като започнаха работа дружно, Димитров неведнъж приказва за специфичните си връзки с Андре, а американецът също показа, че двамата са доста близки.

" Той в действителност направи тъй че да ми е доста елементарно да приема да работя с него. Отношенията ни бяха доста същински, развиха се естествено и в този момент е като част от фамилията ", съобщи Агаси на събитие на Lavazza, компанията за кафе, на която е дипломат.

Легендата изясни, че задачата е Григор да демонстрира в мачовете това, на което е кадърен. " Много е мъчно да пренесеш това, което можеш и показваш на тренировки, в мачовете. Когато успееш обаче и имаш увереността, а той се оправя по-добре, след като и да е било преди... Сега е времето да придобие тази убеденост. Кога ще се случи - дали ще е тази седмица, идната седмица, идващия месец, няма значение. Скоро светът ще види това, което ние с Дани знаем че е истина - какво в действителност съставлява Григор ", разяснява 48-годишният Агаси.

Absolute legend Andre Agassi at the Open @LavazzaAus pic.twitter.com/r3OY8yzP04
— Eli Greenblat (@EliGreenblat) January 17, 2019
Той приказва и за това дали фактът, че Димитров играе в едно време с Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович го е лишило от триумфи: " Не знам. Той е играч, войник. Той е от България, знае какво е да би трябвало да се изправяш против събитията и да се справяш с тях. Надявам се, че съумявам да му покажа способи, по които да бъде по-добър. Така той ще може да реализира повече по-лесно. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР