Тенис Австралия ще реши през следващата седмица дали може да

...
Тенис Австралия ще реши през следващата седмица дали може да
Коментари Харесай

Следващата седмица се решава съдбата на подгряващите турнири за Australian Open

Тенис Австралия ще реши през идната седмица дали може да провежда АТP Cup и другите шампионати в страната или ще ги ограничи до един град преди началото на Откритото състезание на Австралия през януари, оповестиха локалните медии. Първото издание на АТP Cup се организира в Пърт, Сидни и Бризбън през януари тази година, само че Тенис Австралия обмисля да организира целия шампионат в Мелбърн поради държавните ограничавания, свързани с COVID-19.

" Играчите ще дойдат в средата на декември и ще минат две седмици карантина преди лятото, а по-късно ще имат четири-пет седмици, с цел да могат да играят тенис в Мелбърн, в случай че това са всички шампионати. Ако не, ще има надпревари и в други градове, а по-късно Откритото състезание на Австралия ", сподели президентът на ТА Крейг Тайли.

Организаторите на подгряващите шампионати в Бризбън, Аделаида и Канбера обявиха, че към момента възнамеряват те да се състоят по график. " Правим всичко, което можем, с цел да го организираме - работим с държавното управление, работим със здравните управляващи в Южна Австралия ", съобщи шефът на шампионата в Аделаида Алистър МакДоналд.

Тайли сподели, че TA е изискал играчите да имат право да вземат участие на шампионати, като в същото време подхващат наложителна 14-дневна карантина след идването си в Австралия, само че централата към момента не е получила утвърждение от управляващите.

" Целта е да защитим общността, тъй че играчите, до момента в който упражняват, ще пътуват единствено от хотелската си стая до корта и по-късно назад в хотелската стая в сигурна предпазена среда. Очевидно ще има обилни проби в този балон. Нашата цел ще бъде да го създадем най-безопасният и сигурен балон на всички места по света ", добави Тайли.

Случаите на инфектирани с COVID-19 в Австралия понижават в последните дни, само че рестриктивните мерки за вътрешни и интернационалните пътувания остават в действие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР