Тенесист №1 в света Новак Джокович организира турнира „Адрия Тур“,

...
Тенесист №1 в света Новак Джокович организира турнира „Адрия Тур“,
Коментари Харесай

Сериозен проблем пред Джокович! Не го пускат да влезе в Хърватия и Черна Гора

Тенесист №1 в света Новак Джокович провежда шампионата „ Адрия Тур “, в който учасите ще вземе и българската звезда Григор Димитров. Той би трябвало да започва на 13 и 14 юни в Белград, а по-късно да се реалокира в Задар. По-късно турнето би трябвало да премине и през Черна Гора на 27 и 28 юни. Планирано е да се играе тенис и в Баня Лука на 3 и 4 юли, а Новак Джокови и Дамир Джумхур ще изиграят показателен мач в Сараево на 5 юли.

Но съществува огромна спънка за реализирането на шампионата. Причината е, че Черна Гора и Хърватия отхвърлят да пуснат сърби в страните си. Това не е подбудено от остаряла политическа омраза, а от решението в страните да влизат единствено жители от Европейски Съюз. По този метод се нарушават доста проектите на Новак Джокович да реализира шампионата. Все още има време, с цел да се избегне това и сега сърбинът се е заел с въпроса.

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович разгласи, че сърбите няма да могат да влизатв Хърватия като туристи, поради пандемията от ковид, макар че страната отвори границите си за членове на Европейски Съюз. Наскоро Черна Гора направи същото.

„ Направихме проект, съгласно който ще променим решението за краткотрайната възбрана за прекосяване на границата за жители на редица страни, измежду които са Словения, Унгария, Австрия, Чехия, Словакия, Естония, Литва, Латвия, Полша и Германия “, сподели Пленкович.

Ако това решение остане в действие за по-дълъг интервал, не е несъмнено дали Джокович ще може да се появи в Задар на 20 и 21 юни, както е очакван в календара на „ Адрия Тур “. Световният №1 би трябвало да играе по това време с Григор Димитров, Марин Чилич и Борна Чорич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР