Тенденцията за продажба на къщи за 1 евро в Италия

...
Тенденцията за продажба на къщи за 1 евро в Италия
Коментари Харесай

Тук можете да купите къща за 1 $

Тенденцията за продажба на къщи за 1 евро в Италия се завърнаха - и този път в южния район Молизе. Кастропиняно е село в Италия, известно с опустошения си феодален палат, на 225 км. югоизточно от Рим.

Това е най-новата общественост, която предлага изоставените си здания на новодошлите, написа money.bg.


Това е следващото обитаемо място след Салеми в Сицилия и Санто Стефано ди Сесанио в Абруцо с сходна самодейност, а задачата е да усили популацията в района.

За разлика от множеството сходни стратегии обаче, Кастропиняно прави нещата по друг метод. Тук има към 100 изоставени здания, само че вместо да продава на най-високата оферта, кметът Никола Скапилати желае да съчетае заинтригуваните страни с подобаващата къща за тях.

"Схемата тук работи малко по-различно. Достигам както до евентуални купувачи, по този начин и до остарели притежатели, с цел да накарам търсенето да отговори на предлагането. Не желая в градът ми да има заможен напън или да има спекулации с жилища. "

Всъщност, вместо да минава през управляващите, Скапилати желае заинтригуваните страни да му изпратят непосредствено имейл.

"Приветствам всеки, който би желал да закупи нов дом тук, с цел да ми изпрати непосредствено имейл с обстоен проект за това по какъв начин имат намерение да реставрират и какво биха желали да създадат с парцела - направете го дом, магазин или занаятчийски магазин.

"Те би трябвало да изброят всички условия, които могат да имат, като достъп за хора в инвалидни колички. Селото е мъничко и колите не могат да се движат по тесните алеи и стъпала. "

Колкото по-конкретна е молбата, толкоз по-лесно ще бъде да се откри подобаващото жилище и да се свърже с сегашния притежател.

Но има ли уловката? Има, несъмнено, условия. Купувачите би трябвало да реновират парцела в границите на три години от покупката и да изчистят гаранция за първична вноска от 2000 евро, която ще бъде върната след привършване на работата.

Проектът започва през октомври, когато управляващите декларирали на притежателите на изоставени парцели, че в случай че не ги обновят сами, градът ще поеме собствеността върху тях от съображения за сигурност.

Досега доста притежатели към този момент са се съгласили да предадат парцелите си. Междувременно десетки заинтригувани хора от Европа към този момент се свързаха с него с молба да купят къщите. И се надяват, че с тяхна помощ селото ще се оживи доста.

"Боли ме да виждам хубостта на нашия античен исторически център, белязан от рушащи се къщи, постепенно разрушаващи се ", споделя кметът.

"Тъжно е и рисково. Без ремонт тези здания са опасност. Те могат да се срутят всяка минута - въпрос на време е и да създадем селото безвредно ".

Кастропиняно не е тъкмо оживено място - има единствено един ресторант, бар, аптека и няколко B&B-та, само че кметът той счита, че има сексапил.

"Тук нямаме какво да предложим с изключение на величие, тишина, девствена природа, чист въздух, страхотни гледки и фантастична храна, идеални за детоксикация от напрежението. Трябва да кажа, че не кипи от живот, само че е умерено ", прибавя той.

Днес има едвам 900 поданици по отношение на 2500 през 30-те години. След Втората международна война фамилиите емигрират в търсене на по-добро бъдеще; по-късно, от 60-те години на предишния век, младежите стартират да се местят в по-големите градове, с цел да учат и да си намерят работа.

60% от жителите са на възраст над 70 години.

Но Скапилати би желал да си върне славата от предишните дни, когато Кастропиняно е бил преуспяващ средновековен център със занаятчии, търговци и пътешественици, пресичащи Италия. Всъщност селото в миналото е било известно със своите занаятчийски обущари.

Разположен на каменист рид в централните апенински планини на Италия, Кастропиняно е издигнат върху антично населено място на Самнитите, античен италиански народ, който го е употребявал като защитна наблюдателна точка против римляните - които в последна сметка са ги победили.

Липсата на гости е помогнала да се резервира достоверността на селските региони, което прави Молизе една от най-добре защитаваните секрети в Италия.

Изоставените къщи на Кастропиняно се намират в историческия център, над феодален палат без покрив - той е бомбардиран по време на войната и доста от камъните му са употребявани за построяването на къщите, които в този момент се продават.

Други къщи за продажба са в селцето на скалата Рокаспромонте.. Близо до него се намира Santuario della Madonna del Peschio, разрушена горска черква.

Скапилати споделя, че множеството жилища, които се продават, са в прилична форма, макар че имат незакрепени порти, олющена багра и частично са покрити с растителност.

Той счита, че цялостният ремонт ще стартира от към 30 000-40 000 евро. Но имат доста капацитет. Много къщи имат панорамна панорама към полупрозрачната река Биферно, която минава през долината.

Кастропиняно се намира сред Рим и Неапол, а това е добра опция за еднодневни екскурзии. Също по този начин е в обсега на известните плажове на Адриатическото крайбрежие, както и заснежените планини на ски курорта Кампителло Малтийски. Фериботи до непокътнатите острови Тремити - гореща точка за туристи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР