Тенденцията за ниска безработица и повишаване на средната работна заплата

...
Тенденцията за ниска безработица и повишаване на средната работна заплата
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ниската безработица и ръста на средната заплата ще се запазят

Тенденцията за ниска безработица и повишение на междинната работна заплата ще се запазят. Това предвижда ръководителят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в предаването " Още от деня ".

Според нея икономическите действителности ще изискват от работодателите да усилват приходите, с цел да преодолеят дефицита на работна ръка и квалифицирани експерти. Това ще стане допустимо с увеличението на каузи на стопанската система с висока добавена стойност.

Председателят на Бюджетната комисия изясни, че вложенията, които се вършат сега са в производството и те ще донесат резистентност на стопанската система и растеж на Брутният вътрешен продукт.

Менда Стоянова, ръководител на Бюджетната комисия в Народното събрание: Ишлемеджийската стопанска система си отива. Ще я замести същинска стопанска система на действителния бранш.
Стоянова разяснява като добра вест отчета на Европейския парламент, който предлага увеличение с 4 милиарда лева на средствата за България през идващия бюджетен интервал, както и понижаване на националното съфинансиране от 30 на 15 %. Според нея това ще разреши на повече общини да аплайват по европроекти след 2020 година

Тя разясни, че недоволството, изразено от Българска социалистическа партия, че общините, ръководени от кметове на ГЕРБ получават с преимущество държавно финансиране, е безпричинно, защото в общините, ръководени от ГЕРБ живеят над 5,5 млн. българи, до момента в който в тези на Българска социалистическа партия - под 1 млн.

Председателят на Бюджетната комисия разяснява известието, че пари от Венецуела са изпратени по сметка на българска банка, като уточни, че следствието още не завършило и е допустимо да се окаже, че банковата ни система е реагирала вярно и че не става дума за пране на пари.

Стоянова увери, че всички европейски правила в битката с прането на пари са транспонирани в българското законодателство, което разрешава да се разпознават рискови транзакции.
Менда Стоянова, ръководител на Бюджетната комисия в Народното събрание: Важно е разпоредбите вярно да се ползват и финансовите и нефинансовите институции да имат отговорност за това.
До 15 февруари всички финансови и нефинансови и институции, които са част от законодателството, би трябвало да показват проекти за образование на личния състав си за идентифициране на характера на сумите, с които работят.

 Борисов: Очаква се следващата година приходите да се покачат с най-малко 10% Борисов: Очаква се следващата година приходите да се покачат с най-малко 10%
Догодина се чака приходите да се покачат с най-малко 10%. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на юбилейния конгрес на КТ "Подкрепа ", която отбеляз...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР