Тенденцията за непрекъснат ръст на цените на оперативната памет в

...
Тенденцията за непрекъснат ръст на цените на оперативната памет в
Коментари Харесай

Цените на оперативната памет започнаха да падат

Тенденцията за непрестанен растеж на цените на оперативната памет в продължение на девет поредни тримесечия, се обърна. Това се споделя в доклада на отдела DRAMeXchange на аналитичната компания TrendForce.

Според DRAMeXchange, през месец октомври цената на DRAM модулите е спаднала с 10% спрямо предходното тримесечие. Така да вземем за пример, 4 и 8 GB плочки DDR4 памети преди три месеца са били с цена от $34,5 и $68, а в този момент цената на същите модули е надлежно $31 и $61.



Интересното е, че тази наклонност ще се резервира в близкото бъдеще. Две са главните аргументи за това. Първата е свръхпроизводството, а втората – продължаващият недостиг на 14 nm процесори на Intel. В тези условия търсенето е по-ниско от предлагането.

Според прогнозата на DRAMeXchange, през идната 2019 година цената на оперативната памет ще падне с още 20%. Дали тя ще се върне на равнището от 2016 година зависи от доста фактори. Възможно е да вземем за пример, производителите да понижат производството на оперативна памет и да спрат рухването на нейната цена. Остава да изчакаме и да забележим, дали тази вълна на намаление цената на RAM паметта ще доближи нашия пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР