Тенденцията за нарастване на случаите на COVID-19 у нас се

...
Тенденцията за нарастване на случаите на COVID-19 у нас се
Коментари Харесай

Борисов: Изборите идват и си отиват. Няма да се поколебаем отново да наложим по-строги мерки

Тенденцията за повишаване на случаите на COVID-19 у нас се резервира, а английският вид на вируса разболява все по-млади хора. Затова, в случай че се наложи, ще бъдат въведени спомагателни ограничения. По предписание на премиера Бойко Борисов от през днешния ден министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов приключва отпуската си по отношение на предизборната акция, заемайки се напълно със оправянето с разпространяването на вируса у нас, а краткотрайно ръководещите регионални шефове предпочитано ще работят с регионалните щабове по използването и актуализирането на ограниченията против COVID-19.

Това бе решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов , в което участваха министър Ангелов и представителите на Националния действен щаб

„ Трябва да уверим българското общество, че следим обстановката 24 часа в денонощието, тъй като пандемията в света върви на цялостни обороти. Изборите идват и си отиват, само че животът и здравето сега са главната задача. Затова няма да се поколебаем да наложим още веднъж по-строги ограничения, колкото и да страдат финансите и стопанската система “, съобщи Борисов по време на работното заседание.

Премиерът посочи, че рецепта за справяне с новия вирус няма, само че лечебните заведения не могат да бъдат сложени в риск. „ Хората чакат от нас отговорност, а нашата отговорност е да се съобразим с това, което докторите ни предлагат “, безапелационен бе министър-председателят.

„ Виждам, че българите са изтощени от ограниченията, желаят си обществения контакт, само че вие сте ме избрали, тъй като мога да нося отговорност за решенията си. Противник съм на ограниченията със заповеди, само че в случай че лечебните заведения изнемогват, ще наложим ограничавания “, безапелационен бе Борисов.

Министър-председателят добави, че интензивно би трябвало да продължи имунизацията. В момента на територията на страната има доставени над 100 000 дози ваксини, което разрешава ваксиниране на по 15 000-20 000 искащи дневно.

„ Половин милион дози се чакат до края на март и началото на април, а единствено с стартирането на електронната система имаме 60 000 записани “, подчертава той и означи, че всички имунизирани групи – като в домовете за възрастни хора, са предпазени от болестта.

„ Лекарства, безвъзмездни ваксини, всичко това е обезпечено. Не желая поради политически дивиденти да изпуснем най-хубавия модел, през който до този миг преведохме България. Регионалните здравни инспекции би трябвало да ползват непоколебим надзор, а регионалните щабове имат всички права да затварят заведения за хранене, учебни заведения, детски градини, да стопират проведените екскурзии и всяка рискова активност в името на живота и здравето на българите “, акцентира министър председателят Борисов. Министър-председателят добави, че мощно се разчита на възприятието за самозапазване и персоналната отговорност на хората, тъй като с общи старания може да се реализиран резултати в битката с COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР