Тенденцията за ефективно използване на електрическата енергия вече обхваща не

...
Тенденцията за ефективно използване на електрическата енергия вече обхваща не
Коментари Харесай

Армията на САЩ ще инсталира една от най-големите системи за акумулиране на енергия

Тенденцията за дейно потребление на електрическата сила към този момент обгръща освен цивилните, само че и военните. Американската войска разгласи, че ще конфигурира най-голямото в Съединени американски щати литиево-йонно вместилище на електрическа енергия.

Хранилището ще бъде конфигурирано във военната база Форт Карсън, Колорадо. Проектът е част от програмата за икономично потребление на електричеството във въоръжените сили. Военната апаратура ще бъде издигната благодарение на компанията AECOM, а технологиите са на Lockheed Martin.

Военните оповестиха, че 8,5 мегаватовата инсталацията с мощ 4,25 мегавата внезапно ще понижи употребяваната от базата електрическа сила. Порталът Renewable Energy World добавя, че хранилището ще изглажда пиковете в потреблението и ще стабилизира напрежението.

Директорът на енергийния отдел на Lockheed Martin Джин Батаглини сподели: „Универсалността на тези складове са основен фактор за постигането на енергийна устойчивост“. Той сподели още, че в хранилището ще се употребява профилиран програмен продукт, който в действително време прави мониторинг и предвижда потреблението на електрическа енергия.

Има и по-перспективни планове, които наподобява не са подобаващи за военните. Сега Илън Мъск стартира в Калифорния градежа на голяма акумулаторна батерия с потенциал 1,1 гигаватчаса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР