Тенденцията ще се запази до третото тримесечие на годината, включителноГоляма

...
Тенденцията ще се запази до третото тримесечие на годината, включителноГоляма
Коментари Харесай

Nvidia: Видеокартите ще продължат да поскъпват

Тенденцията ще се резервира до третото тримесечие на годината, в това число

Голяма роля за повишаването на видеокартите изигра решението от предходната година на Apple и Samsung да стартират да вграждат в смарт телефоните си същата памет, която се употребява и в графичните карти

След внезапните съмнения в курса на главните криптовалути в последните месеци, днешните събития на пазара за виртуални пари не могат да се дефинират като трагични. Анализаторите, както постоянно се случва, дават диаметрално противоположни прогнози, а фирмите, ангажирани в бизнеса с видеокарти, не рискуват с огромни операции на цените.

На този декор прогнозата на графичната компания Nvidia, че сегашните разнопосочни съмнения в цените на видеокартите ще бъдат последвани от решително повишаване, наподобява много смела. За растеж в цените на графичните ускорители приказва и Брайън Хъчинс от краудфъндинг платформата Massdrop. В полемика със чиновници на Nvidia той е научил, че цените на видеокартите ще продължат да порастват до третото тримесечие на годината, в това число, и едвам по-късно ще се стабилизират.

По думите на Брайън Хъчинс, който се е срещнал с представители на Nvidia в централата на Massdrop в Сан Франциско, огромна роля за повишаването на видеокартите е изиграло решението от предходната година на Apple и Samsung да стартират да вграждат в смарт телефоните си същата памет, която се употребява и в графичните карти.
още по тематиката
За благополучие, производителите на iPhone и Galaxy към момента не купуват памети GDDR5, GDDR5X и HBM2 под носа на AIB-партньорите на Nvidia и AMD. В същото време производителите на оперативна памет, най-много Samsung, се стремят на първо място да изпълнят поръчките на производителите на мобилни устройства и обръщат малко внимание на недостига на RAM и VRAM за видеокарти.

Голяма роля на пазара за графични карти не престават да играят и „ сивите ” покупки на видеоадаптери директно от заводите, заради което единствено част от продуктите доближават до търговците на дребно.

Коментарите на Брайън Хъчинс, който е един от топ мениджърите на Massdrop, слагат под въпрос скорошния дебют на новото потомство геймърски видеокарти на Nvidia – Ampere. Проблемът е в това, че прогнозируемият растеж в цените на ускорителите от серията GeForce 10 е съвсем необикновен на фона на предстоящата поява на по-мощния модел GeForce 20 през март или април.

Сценарият, при който GeForce GTX 1080 Ti, GTX 1080 и други карти на Nvidia не престават да нарастват, при едновременното битие на пазара с GeForce GTX 2080, е вероятен единствено при ново внезапно повишаване на криптовалутата биткойн.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР